Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

18/12/2017

Es celebra la segona sessió plenària del Consell Municipal de la Infància de Manlleu

El passat dimarts 12 de desembre, va tenir lloc a l’Ajuntament la segona sessió plenària del Consell Municipal de la Infància de Manlleu, format per un representant de cada una de les aules de sisè de totes les escoles de la ciutat i pel mateix consistori.

L’alcalde va iniciar la sessió donant la benvinguda als regidors i regidores infantils i als alumnes de sisè de l’Escola Quatre Vents, que en aquesta ocasió van assistir al Consell com a públic. La sessió tenia un únic punt de l’ordre del dia: donar a conèixer el resultat de les votacions dels pressupostos participatius infantils, que han girat al voltant de l’elaboració de propostes de millora del passeig del Ter. 

En la primera sessió del Consell Municipal de la Infància els nens i nenes havien presentat 17 propostes de les quals en van quedar 7 que són les que van passar a votació perquè eren les que tenien cabuda dins dels 5000€ disponibles pel projecte. El sistema de treball ha estat: votacions a les aules, on han participat tots els i les alumnes de sisè de la ciutat i cadascun d’ells ha escollit 5 de les 7 propostes finalistes i els ha donat 5, 4, 3, 2 i 1 punts segons el seu ordre de preferències. A les votacions hi van participar 190 alumnes i es van comptabilitzar 180 vots com a vàlids i 10 es van haver de considerar com a nuls perquè no s’havia fet la votació correctament. 

Les 3 propostes més votades van ser:

  1. “activitat de bosc d’aventura al passeig del Ter” 467 punts
  2. “posar xarxes a les porteries de la pista de futbol” 447 punts
  3. “instal·lar dues fonts una a la zona de pícnic del pavelló i l’altra a l’embarcador” 443 punts 

L’alcalde els va mostrar el compromís de portar a terme la proposta guanyadora el més aviat possible i els va comentar que de cara al 2018 hi ha la voluntat de proposar-los nous reptes per a que puguin fer sentir la seva veu i aconseguir millorar la ciutat entre totes i tots. 

Acte seguit es va donar la paraula als regidors i regidores infantils per què poguessin fer una mica de valoració sobre l’experiència de participar en uns pressupostos participatius. Van explicar com havien treballat les propostes a l’aula i si els havia costat posar-se d’acord a l’hora de decidir quina proposta presentarien. Les respostes al respecte van ser variades tot i que la majoria d’ells van dir que no els havia costat i que els havia agradat participar-hi perquè havien après a treballar en grup. 

A continuació es va donar la paraula al públic, en un torn obert de precs i preguntes, tal i com es fa en les sessions plenàries municipals.

Destacar un parell de preguntes: 

  • Com és que l’Ajuntament va decidir posar en marxa el Consell Municipal de la Infància?
  • Com és que l’Ajuntament va decidir posar en marxa els pressupostos participatius infantils? 

A la primera pregunta l’alcalde va respondre que a les eleccions de 2015 el seu grup polític ja ho portava en el seu programa electoral i que quan la regidora Maite Gallifa es va incorporar a l’equip de govern va començar a posar fil a l’agulla conjuntament amb els serveis tècnics de participació ciutadana. A la segona pregunta, l’alcalde va respondre que des de l’equip de govern es té el convenciment de la importància de promoure la participació de la ciutadania i que els temps actuals així ho demanen. Va afegir que per a que la ciutadania sigui plenament participativa creuen que és important començar empoderant els nens i nenes per a que adquireixin l’hàbit de participar i s’incorpori com a una cosa normal en el dia a dia de la ciutat.


Imatges relacionades

171218 pldenari infantil sala
171218 pldenari infantil taula

Data de modificació: 18/12/2017 12:04:18

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter