Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

23/11/2017

La Generalitat manté activat l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica a la conurbació de Barcelona, Ponent i la Plana de Vic

L’avís afecta 224 municipis de 13 comarques pels nivells força elevats de partícules en suspensió en l’aire. Es recomana als ciutadans que evitin els desplaçaments innecessaris i prioritzin l’ús del transport públic davant el vehicle privat per reduir les emissions.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, del Departament de Territori i Sostenibilitat, manté activat l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica que va declarar ahir als 40 municipis de la conurbació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric; a la zona de qualitat de l’aire de la Plana de Vic, conformada per 38 municipis; i a la de Ponent, que inclou 146 municipis.

La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment diari exhaustiu dels nivells i valorarà si cal activar un episodi de contaminació o bé desactivar l’avís preventiu.
 
Recomanacions per reduir la contaminació 
La Generalitat recomana els ciutadans dels municipis afectats: 
  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.
  • Utilitzar el transport públic.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…).
  • Utilitzar el cotxe compartit.
  • Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).
  • En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.
  • Regular la climatització de les llars, baixant la temperatura del termòstat.
  • Assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, com llenya o biomassa, evitant-ne purgues i arrencades. Garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres.

Imatges relacionades

Escut Ajuntament de Manlleu

Data de modificació: 23/11/2017 15:15:09

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter