Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

23/11/2017

Josep M. Roma exposa a Can Puget una mostra de pintura, escultura, sumi-e, giotaku i shodō

L’exposició s´inaugurarà el divendres dia 8 de desembre a les 6 de la tarda amb un petit concert de Marta i Guillem Roma, una visita guiada per l’exposició i un piscolabis. L’exposició es podrà visitar a Can Puget del 2 al 24 de desembre de 2017 en horari de dijous a diumenge de 6 a 8 del vespre.

Josep Maria Roma presenta la seva vessant més artística en una exposició a Can Puget. Pintura, escultura, sumi-e (pintura tradicional japonesa), giotaku (tècnica japonesa) i shodō (cal·ligrafia tradicional japonesa), lligades aquestes últimes a la filosofia zen.

Josep Maria Roma en la seva vida professional s'ha dedicat bàsicament a l'ensenyament i al món audiovisual. Els darrers trenta anys ha estat professor i director del Servei d'Audiovisuals de la Universitat de Vic.

Interessat des de sempre en el món de la imatge, al dedicar-s'hi professionalment, ha volgut fer les imatges amb les seves mans, fora de les càmeres i aparells electrònics. Va començar a fer aquarel·les, olis i acrílics, va voler veure les coses amb més dimensions i va començar a fer escultures, utilitzant la fusta principalment, però també en pedra, alabastre i altres materials.

Una vegada prejubilat s'ha dedicat a l'aprenentatge de tècniques artístiques orientals, com la pintura i l'escriptura tradicionals, lligades a la filosofia zen, sent al que es dedica més últimament. Assisteix a classes a la Casa Àsia i a un Centre Cultural Xinès, i imparteix també classes d'aquestes tècniques orientals a l'Ateneu de Manlleu, Centres Cívics de Vic i a la UVic, sense deixar de practicar les altres arts.

L’exposició que acollirà la sala de Can Puget és una mostra de tot això, d'aquest recorregut de les aquarel·les, la pintura i les escultures a les arts tradicionals orientals. Aquesta exposició està emmarcada en les activitats de la 4a edició Manlleu Galeria d’Art (MGA) 2017.

Els seus professors en l'aprenentatge de les diferents han estat Naxo Farreras, Josep Pagespetit, Ferran Sanz, Joan Peiron, Hsaolin Lin, Mihoko Ono i Maria Eugènia Manrique.

La inauguració, amb un petit concert de Marta i Guillem Roma, una visita guiada i un piscolabis, serà el dia 8 de desembre, a les 6 de la tarda. L’exposició estarà oberta del 2 al 24 de desembre de 2017 i l’horari és de dijous a diumenge de 6 a 8 del vespre.


Imatges relacionades

171123 cartell_expo_JM_Roma

Data de modificació: 27/11/2017 14:02:52

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter