Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

6/11/2017

Can Puget acull l’exposició “ARS SPIRITUM”, 52 aquarel·les d’Olga Skildery que ens parlen del patiment silenciat dels éssers humans.

L’exposició s´inaugurarà el divendres 10 de novembre, a les 20 h a la Sala d’exposicions Can Puget, i es podrà visitar de l’11 al 26 de novembre.

L’artista sabadellenca Olga Skildery exposa a Can Puget ARS SPIRITUM, una col·lecció de 52 aquarel·les de petit format que ens parlen del patiment silenciat dels éssers humans.

L´artista, que actualment viu a Seva, presenta una sèrie de personatges creats no només amb aquarel·les, sinó també amb tinta creada per ella mateixa feta amb fruits del bosc, que li donen a cada una de les criatures representades una textura, característiques i personalitat úniques i diferents.

Els “esperits” que queden immortalitzats sobre el paper representen a verges, santes i ànimes tristes, totes ells amb un element comú: la tristesa en les seves mirades.

El propòsit de l’artista és crear art per aquells que estan en un mal moment i no se senten identificats amb la societat actual, on sembla que tothom hagi de ser obligatòriament feliç, arribant inclús a negar o dissimular situacions de gran tristesa.

Quadres tètrics, misteriosos, angelicals, lletjos, esgarrifosos, borrosos i bellament foscos son alguns dels adjectius que la pintora ha escoltat sobre els seus quadres, i que ella mateixa defineix com a esperits en pena que prenen vida a través dels seus pinzells. Els seus ARS SPIRITUM.

L’Olga, l’artista, ha estat fent un treball creatiu des de l’adolescència, i només en els últims cinc anys ha fet més de deu exposicions diferents. L’any 2011 va representar a Espanya en un concurs pictòric a Berlín, on va ser premiada per la seva originalitat.

Tot i que la seva tècnica preferida és l’oli, en aquesta col·lecció s’ha centrat només en la tècnica de l’aiguada per aconseguir l’efecte que desitjava “ voldria que tot aquell que miri una de les meves pintures o vagi a alguna de les meves exposicions se senti com en un dolç malson , tot i que veurà personatges inquietants, aterradors i potser sinistres, vull insinuar que potser el que tenen davant és el veritable rostre de la humanitat, i que s’hi sentin familiaritzats malgrat la tristesa de les obres”.

Degut a l’extrema timidesa de l’artista, acostuma a anar a les seves pròpies inauguracions caracteritzada com una de les seves pintures, tractant de passar desapercebuda.

L’exposició ARS SPIRITUM s’inaugurarà el divendres 10 de novembre, a les 20 h a la Sala d’exposicions Can Puget, Baixada de la Fidela 1-3, i restarà oberta de dijous a diumenge de 6 a 8 del vespre, de l’11 al 26 de novembre de 2017.

Aquesta exposició compta amb el suport del SIAD Manlleu i forma part de les activitats organitzades en el marc dels actes del 25N a Manlleu, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Contacte Olga Skildery: 691130036 / retropincel@gmail.com / http://retropincel.blogspot.com.es 


Imatges relacionades

171106 cartell_ARS_SPIRITUM

Data de modificació: 06/11/2017 12:56:29

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter