Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

23/10/2017

La Manlleu Galeria d'Art es consolida i creix

La mostra d'art contemporani arriba a la quarta edició amb la voluntat d'ampliar la seva sinèrgia amb el comerç local i donar visibilitat a artistes emergents de tot el país. La ciutat de Manlleu tornarà a ser l’epicentre de l’art contemporani el proper 28 d’octubre, quan es celebrarà la quarta edició de la Manlleu Galeria d’Art, que comptarà amb 16 artistes.

Del 28 d’octubre al 7 de gener, els locals comercials desocupats de Manlleu tornaran a prendre vida en el marc de la quarta edició de la Manlleu Galeria d’Art, una mostra que va néixer amb l’objectiu de dinamitzar els espais de les artèries comercials que havien quedat sense activitat a causa de la crisi immobiliària de l’última dècada i les dificultats del petit comerç davant la irrupció de grans superfícies comercials. 

La Manlleu Galeria d’Art proposa al visitant fer una ruta guiada pels 10 aparadors que conformen la galeria. Cada espai conté obres d’artistes emergents i consolidats que exposen peces de pintura, escultura, ceràmica, fotografia, i la novetat d’enguany: videoinstal·lació. Algunes obres han estat  creades exclusivament per a la MGA. 

La iniciativa es fa realitat fruit de la col·laboració público-privada entre l’ajuntament de Manlleu i l’agència creativa Arkham Studio, comissaris i organitzadors de la mostra que situa l’art contemporani fora dels museus i l’acosta als ciutadans. 

28 d’octubre, Jornada d’art contemporani

La inauguració de la mostra serà el dissabte 28 d’octubre. Es celebrarà una jornada que comptarà amb xerrades d'artistes sobre el seu procés creatiu, un dinar al Museu del Ter i la visita guiada pels aparadors que formen la mostra artística. La mostra d’art als aparadors durarà fins el 7 de gener. 

La cuina com a disciplina artística

Durant la Jornada es celebrarà un dinar, amb la presència dels artistes i col·laboradors de la mostra, a una de les sales del Museu del Ter, que anirà a càrrec de Cristian Bermúdez, impulsor del projecte CuindArte, una proposta que uneix l'art, la cuina i la salut. L'àpat al museu serà una experiència gastronòmica sensorial creada expressament per a la MGA basada en el gust com a eina comunicativa del que sentim i desitgem. 

Mercat d'Art

Durant tot el mes de desembre, l’Espai Express de la Plaça Fra Bernadí acollirà el Mercat d’Art, un espai de venda d’obres inèdites d’artistes locals o que han format part de la MGA. El format d’aquetes peces pretén ser proper, funcional i assequible, per apropar-lo al màxim de públic possible. 

Sinèrgia amb el comerç local

La Manlleu Galeria d'Art és una iniciativa transversal entre comerç i cultura. En aquesta quarta edició es vol reforçar la sinèrgia amb el comerç local de la ciutat. En aquest sentit, el dijous 2 de novembre es farà una visita guiada amb els comerciants del Manlleu Associació de Botiguers (MAB) i es posaran en comú noves idees de cara a futures edicions de la mostra. 

Els espais de la MGA

10 aparadors situats a les artèries comercials i al nucli antic de Manlleu. Tots els locals cedits per a aquest edició estan en venda o lloguer. La intenció és que la Manlleu Galeria d’Art ajudi a visibilitzar aquests espais desocupats i desperti l’interès de possibles compradors o llogaters. A la web de la MGA (www.manlleu.cat/mga/) es pot consultar la fitxa tècnica dels espais. 

L’MGA en dades

  • 11 espais
  • 16 artistes contemporanis
  • 8 disciplines artístiques
  • 31 obres exposades
  • 4 edicions de la MGA

Imatges relacionades

171023 flyer MGA

Enllaços relacionats

Data de modificació: 23/10/2017 12:15:50

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter