Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

10/11/2017

NOVA DATA: Presentació del llibre LLIBERTAT i SENTIT. Reflexions sobre la condició humana (1999-2016) de Lluís Solà

La presentació serà el proper dijous, 16 de novembre de 2017 a les 8 del vespre, anirà a càrrec de Joaquim Albareda, historiador, i també hi intervindran Àlex Garrido, alcalde i regidor de Cultura de Manlleu, i Lluís Solà, escriptor i autor del llibre.

 

L’escriptor vigatà Lluís Solà presentarà el dijous dia 16 de novembre, LLIBERTAT i SENTIT. Reflexions sobre la condició humana (1999-2016) de l’editorial Edicions del 1984. L’acte, obert a tota la ciutadania, tindrà lloc a les 8 del vespre a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA. 

Aquest llibre es proposa de continuar el diàleg que pensadors, poetes, artistes, homes de ciència, religiosos, pares i mares, fills i filles, homes i dones de totes les èpoques i de tots els llocs, han mantingut i continuen mantenint sobre les qüestions i les preocupacions principals que afecten la condició humana. 

L’autor, doncs, que ha anat elaborant aquest llibre durant més de quinze anys, no pretén fixar respostes. Més aviat es proposa de continuar la reflexió sobre el sentit i el valor d’elements que sempre han estat al cor, a la ment i a la boca de l’home. Sobre el sentit i el valor de la llibertat, de la justícia, de la paraula, de l’amor, de l’art, de la poesia, del pensament, de la ciència i, en definitiva, de la vida i de la mort. 

No seria desencertat pensar que el centre gravitacional de les reflexions que conté el llibre és la idea o la noció de llibertat. De fet, no hauria de resultar estrany que en un país i en una llengua que mai no han pogut gaudir dels beneficis de la llibertat, el pensament al voltant d’aquesta virtut s’imposi com una necessitat peremptòria. 

La presentació de LLIBERTAT i SENTIT. Reflexions sobre la condició humana (1999-2016), serà el dijous dia 16 de novembre a les 8 del vespre a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA. La presentació del llibre anirà a càrrec de Joaquim Albareda, historiador, i també hi intervindran Àlex Garrido, alcalde i regidor de Cultura de Manlleu, i el propi Lluís Solà, escriptor i autor del llibre. 

 


Lluís Solà (Vic, 1940) ha estat membre fundador i director de la revista de poesia Reduccions (1977). Ha fundat i dirigit el Centre d’Osona de l’Institut del Teatre i el Centre Dramàtic d’Osona. És autor i director de teatre. Ha dirigit obres de Brossa, Strindberg, Èsquil, Yusaki Zeami, etc. Ha presentat espectacles de poesia de Verdaguer, Bartra, Bauçà, Riba, Vinyoli i altres poetes. Ha estat professor als tres nivells de l’ensenyament, activitat que considera una experiència capital. Durant els anys setanta dirigí la implantació de l’assignatura de llengua catalana a tots els centres d’ensenyament de la comarca d’Osona.

 

Ha publicat La paraula i el món (2013), assaig sobre diversos autors catalans. Ha traduït textos de Kafka (El castell), Dürrenmatt (Grec busca grega), Beckett (Fi de partida), Handke (La cavalcada sobre el llac de Constança), Pound, Ungaretti, Rimbaud, Pessoa i altres poetes. Ha publicat els volums d’obra poètica De veu en veu I (2001), L’arbre constant II (2003), Al llindar de l’ara III (2010), Entre bellesa i dolor IV (2010) i Poesia completa (2016) i és Premi Nacional de la Crítica (2002).


Imatges relacionades

171110 Lluís_Solà_biblio

Data de modificació: 10/11/2017 11:42:52

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter