Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

14/7/2016

Manlleu presenta el Projecte d’innovació pública en el desenvolupament local

Avui, dijous dia 14 de juliol, s’ha presentat a tècnics de desenvolupament local de poblacions i organitzacions veïnes aquest projecte que pretén consolidar una administració que treballi per a persones informades, connectades i amb capacitat perquè puguin influir directament en les decisions públiques.

El Projecte d’innovació pública en el desenvolupament local s’ha treballat conjuntament amb Alberto Ortiz de Zárate i Anton Queralt Altés, consultors especialistes en innovació pública i govern obert. 

El projecte es centra en l’elaboració d’un pla d’oportunitats i viabilitat d‘innovació pública per a la gestió del desenvolupament local integral. En aquest sentit, proposa la consolidació, i també assumpció en la dinàmica de treball dels empleats públics, d’espais d’innovació. Aquests espais han d’estar oberts a tots els agents implicats en el desenvolupament local i han de ser participatius per possibilitar la identificació i innovació de productes i serveis. 

El desenvolupament d’un model de creació de valor públic que permeti avaluar l’impacte de les accions i la bondat de les mateixes i la definició d’un model de màrqueting públic que permeti connectar amb els destinataris idonis i crear xarxes col·laboratives són alguns dels pilars fonamentals d’aquest projecte. 

Al llarg del matí s’ha realitzat una sessió de treball que ha comptat amb la presència del responsable de programes de desenvolupament local de la subdirecció general de polítiques actives d’ocupació de la Generalitat de Catalunya, Mateo Hernando, i ha estat compartida també amb diversos tècnics de desenvolupament local de  poblacions o organitzacions veïnes, amb la pretensió de debatre entorn del model proposat i de la transferibilitat del mateix a altres administracions públiques. 

La voluntat final és la de consolidar una administració que treballi per a persones informades, connectades i amb capacitat perquè puguin influir directament en les decisions públiques. Obrir governs significa crear, gestionar i fiscalitzar serveis públics per a i amb la ciutadania.

 


Imatges relacionades

160714 innovació_pública

Data de modificació: 14/07/2016 14:51:49

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter