Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

26/7/2017

“Art i Ciència”, la confluència entre aquests dos mons, a través de les obres d’Icardi, a Manlleu

L’exposició d’Icardi s’inaugurarà el divendres dia 4 d’agost, a les 8 del vespre, i es podrà visitar a la sala d’exposicions de Can Puget de Manlleu, del 5 al 27 d’agost de dijous a diumenge, de 6 a 8 del vespre.

“Art i Ciència” s’exposarà del 4 al 27 d’agost a la sala d’exposicions de Can Puget. El visitant podrà contemplar diverses obres de mitjà i gran format que li proposen endinsar-se en la confluència entre els mons de l’art i de la ciència.

Icardi és el nom amb el qual els artistes osonencs Imma Vall i Josep Vall, llicenciats en Belles Arts i Matemàtiques respectivament, signen les seves obres conjuntes.

Creen les seves obres a partir de conceptes matemàtics: equacions diferencials, grups i simetries, teoria de nombres, teoria de cossos... Aquests conceptes són la base sobre la qual desenvolupen la seva creativitat. De vegades una estructura matemàtica determina la construcció de l’obra, però també pot ser només un punt de partida per a una interpretació artística. El resultat són unes obres a mig camí entre l’abstracte i el concret, entre l’ordre i el caos.

En aquesta exposició mostren obres diverses, tant pel que fa al format com a la tècnica. Algunes neixen directament de conceptes i idees matemàtiques, d’altres estan relacionades amb la història d’aquesta ciència i d’altres exploren les connexions entre les matemàtiques i altres àmbits com ara la biologia, la informàtica, la  intel·ligència artificial, la música, la poesia... L’exposició la conformen obres de diverses èpoques, entre les quals destaquen algunes de les darreres creacions, que encara no han estat mai exposades.

Des del 2012 han fet diverses exposicions a la comarca. També han col·laborat amb el Museu de Matemàtiques de Catalunya en una exposició a Vic el 2014 i en una col·lectiva a la seu d’aquest museu a Cornellà l’any 2016.

L’exposició d’Icardi s’inaugurarà el divendres dia 4 d’agost, a les 8 del vespre, i es podrà visitar a la sala d’exposicions de Can Puget (Baixada de la Fidela 1-3) a Manlleu, del 5 al 27 d’agost de dijous a diumenge, de 6 a 8 del vespre. Els dies 14, 15 i 16 d’agost, Festa Major, també estarà oberta de 6 a 8 del vespre.

Per a més informació podeu consultar la seva pàgina web.


Imatges relacionades

Expo Icardi, Can Puget

Data de modificació: 26/07/2017 09:35:50

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter