Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

19/7/2017

La recollida de dades sobre maltractaments a gent gran permet detectar un total de 19 situacions de persones grans que els pateixen a Manlleu

El març de 2016 el Ple de l’ajuntament aprovava el protocol d’actuació municipal per a l’abordatge dels maltractaments a la gent gran de Manlleu. Aquest protocol inclou la recollida d’informació per detectar nous casos i per definir el circuit i l’actuació d’intervenció coordinada a més de campanyes de prevenció.

El 30 de març del 2016 es va aprovar pel Ple de l’Ajuntament de Manlleu el protocol d’actuació municipal per a l’abordatge dels maltractaments a la gent gran de Manlleu. Entre les actuacions que recull aquest protocol hi ha la de fer un recull anual de les situacions de maltractaments a la gent gran detectades al municipi de Manlleu.

Per a la recollida d’aquestes dades s’ha utilitzat l’instrument “Formulari d’indicadors per detectar situacions de maltractaments a les persones grans” elaborat per la comissió de treball que lidera la Diputació de Barcelona, i on participa l’Ajuntament de Manlleu amb altres 17 ajuntaments i 5 Consells Comarcals.

Al llarg de 2016 al municipi de Manlleu s’han detectat un total de 19 situacions de persones grans que pateixen maltractaments. A Manlleu Serveis Socials és qui més casos detecta, apareixent també un percentatge important de detecció des dels cossos de seguretat. El tipus de maltractament que més es dóna és l’econòmic.

S’ha publicat la memòria 2016 sobre maltractaments a gent gran a Manlleu. En el document hi ha les dades específiques de Manlleu i els percentatges totals de les dades recollides per la Diputació de Barcelona de 18 ens locals amb un total de 235 casos (els 19 casos de Manlleu representen un 8% de la mostra).

La Diputació de Barcelona promou un treball en xarxa amb diferents municipis per tal d’anar teixint un observatori a Catalunya sobre la realitat dels maltractaments a gent gran. Aquesta informació ajuda a visibilitzar aquesta problemàtica, permet anar definint les campanyes de prevenció a realitzar als municipis, i a definir també el circuit i l’actuació d’intervenció coordinada, així com els recursos necessaris per a donar resposta a les situacions d’urgència.

La informació en relació a les dades obtingudes el 2016, la podeu trobar aquí.


Data de modificació: 19/07/2017 09:08:52

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter