Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

23/6/2017

Manifest pel 28 de juny, dia per l'alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals

Per uns municipis amb orgull i respecte als drets i llibertats de les persones LGTBI.

El Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Transexual, Bisexual i Intersexual es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar la vulneració de drets i la repressió social contra les persones LGTBI. Aquests fets van propiciar que s'escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l'orientació afectiva i sexual com en la identitat i expressió de gènere.

Tot i que s'ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, encara hi ha molta feina a fer. Cal tenir en compte que actualment en 73 estats del món se segueix perseguint i castigant les persones LGTBI i, el més terrorífic, en 7 estats se segueix condemnant l'homosexualitat amb la pena de mort. A ningú se li escapa, per exemple, les notícies aparegudes recentment sobre l'extermini LGTBI que s'està produint a Txetxènia, amb un centenar de persones desaparegudes i l'aparició de camps de concentració per a persones homosexuals.

També en el nostre entorn més proper hem tingut agressions lgtbifòbiques patides en municipis catalans, com són els casos de Berga, Barcelona, Sitges i, més recentment, Salou. No ens passa desapercebuda la dada que és a la nostra demarcació de Barcelona on més incidències per lgtbifòbia es registren: com més visibilitat més agressions a l'espai públic. És per això que es fa imprescindible continuar amb el desplegament i aplicació efectiva a tot el territori de la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia per tal de sancionar totes aquelles actituds discriminatòries i violentes que dia rere dia pateixen les persones LGBTI al nostre país.

Per això continua sent imprescindible la valentia i la defensa dels drets i llibertats dels moviments LGTBI a qui reconeixem tot el treball fet recordant el 40è aniversari de la primera manifestació LGTBI portada a terme a Catalunya i a l'Estat Espanyol.

La Diputació de Barcelona i la resta món local volem fer explícit la necessitat i la voluntat de seguir treballant en els nostres pobles i ciutats per erradicar les discriminacions i fomentar el respecte a la diversitat afectiva i sexual, la identitat de gènere i l'expressió de gènere. Uns ens locals orgullosos de formar part d'una comunitat oberta i sense perjudicis on es garanteixen els drets i llibertats de persones LGTBI en la seva vida quotidiana.

Des de la nostra corporació ens comprometem a continuar donant suport al territori amb campanyes i activitats transversals de sensibilització i lluita contra les violències, desplegament de Plans LGTBI a tots els pobles i ciutats de la demarcació, formació i assessorament al personal tècnic local i suport al teixit associatiu LGTBI del territori.

Aquest 28 de juny la Diputació de Barcelona, un cop més, mostra i fa explícit el convenciment que treballar per a la igualtat significa tenir com horitzó un escenari on les diferències per orientació afectiva i sexual, d'identitat de gènere i expressió de gènere són respectades, i entenem la lgtbifòbia com un problema social que ens interpel·la a tots i totes.

És voluntat i compromís, per tant, de la nostra institució, treballar per als drets de les persones LGTBI dels 311 municipis de la demarcació de Barcelona, amb orgull i apoderant a les persones a estimar i ser com vulguin.

DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Àrea d'Atenció a les Persones.

Gerència de Serveis d'Igualtat i Ciutadania

Oficina  de Les Dones i LGTBI

Sant Pere més Baix, 7 08003 Barcelona

Tel. 93.404 90 95 / Fax. 93404 90 86


Imatges relacionades

28 de juny, dia alliberament LGTBI

Data de modificació: 23/06/2017 08:55:18

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter