Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

16/6/2017

Manlleu se suma al dia mundial de l’ELA

Aquest dimecres 21 de juny se celebra el dia mundial de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica i per celebrar-ho, el mateix dimecres a les 20.30 h, la façana de l’Ajuntament de Manlleu s’il·luminarà de verd.

L’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), també coneguda com a Malaltia de Lou Gehrig, és una malaltia neurodegenerativa que afecta les neurones motores del cervell, tronc encefàlic i medul·la espinal, que són les cèl·lules encarregades de transmetre l’ordre del moviment voluntari del cervell als músculs. Aquesta degeneració provoca que la capacitat del cervell per iniciar i controlar el moviment muscular es perdi. En conseqüència, els que la pateixen presenten atròfia muscular que avança provocant una paràlisi progressiva. A part de l’autonomia motora, la capacitat de parla, deglució i respiració també es veuen afectades.

La malaltia actualment no té cura i encara no es disposa de cap tractament que permeti aturar el procés degeneratiu de l’ELA.

El dia 21 de juny és el dia mundial d’aquesta malaltia, i des de la Fundació Miquel Valls s’han preparat una sèrie d’activitats per tot Catalunya, a més de fer una crida perquè els ajuntaments il·luminin de verd un edifici de la seva ciutat i la gent es facin fotos fent el gest de l’ELA i les pengin a les xarxes socials. El Gest per l’ELA va acompanyat d’una senzilla imatge d’una mà que forma, amb la posició dels seus dits, la lletra L. Així de fàcil!

Pel que fa a la fundació, creada l’any 2005 a Calella (Barcelona),  és una organització privada i sense ànim de lucre, impulsada per l'Enric M. Valls, el pare del qual va morir a causa de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, la qual porta el seu nom. És també l’única entitat sense ànim de lucre a tot Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i altres malalties de motoneurona i oferir suport a les seves famílies, i que lluita contra la malaltia promovent la seva investigació.

Suma’t-hi i aquest dimecres comparteix la teva foto!

En trobareu més informació a: http://www.fundaciomiquelvalls.org/ca/


Imatges relacionades

Gest per l'ELA

Data de modificació: 16/06/2017 09:18:24

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter