Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

5/7/2016

La 3a Trobada de la xarxa XIAM, que enguany celebra el seu 6è aniversari, reuneix a Manlleu una seixantena de persones

El passat divendres 1 de juliol va tenir lloc al Museu del Ter la 3a jornada de la Xarxa d’Atenció a la Infància i Adolescència de Manlleu.

El passat divendres 1 de juliol va tenir lloc al Museu del Ter la 3a jornada de la Xarxa d’Atenció a la Infància i adolescència de Manlleu, amb l’assistència d’una seixantena de persones. Amb aquesta jornada es celebren els 6 anys de constitució d’aquesta xarxa, formada per professionals dels Serveis Socials i educatius de l’ajuntament, professionals dels centres  i serveis educatius de Manlleu i serveis de Salut Infantil i Juvenil (CAP i CSMIJ). També es compta amb la participació de la Policia Local i Mossos d’Esquadra, que varen assistir a la trobada. 

Aquesta xarxa es crea després de més de 10 anys de treball conjunt entre Serveis Socials i Salut, incorporada posteriorment, per l’abordatge de situacions que afecten a la infància i adolescència. 

L’any 2012, en la 1a jornada, es va marcar com a objectiu dur a terme un procés de revisió i millora de la coordinació dels diferents agents, per conèixer millor les funcions i límits de cadascú i per elaborar propostes d’accions des d’aquest treball conjunt.

Durant el 2013 un grup motor fa una priorització, d’entre les més de 90 propostes sorgides a les primeres jornades, tant de nivell polític, tècnic com operatives. Es treballa aleshores en la definició d’un reglament que emmarqui el funcionament de la xarxa i doni reconeixement i estabilitat al treball que s’està realitzant. Això constitueix una aposta política i tècnica decisiva en el treball d’atenció a la infància i adolescència a Manlleu. Aquest document va ser ratificat, prèvia a la seva aprovació, pel plenari de la xarxa reunit en les segones jornades celebrades l’any 2014. També va quedar constituït el Comitè Directiu com a òrgan superior d’aquesta xarxa. 

Aquestes terceres jornades van comptar amb la participació de Josep Muñoz, gerent dels serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, entitat que ofereix suport tècnic continuat a la xarxa. També es va comptar amb la participació de l’adjunta del Síndic de Greuges M. Jesús Larios, que va fer una xerrada sobre la defensa i la protecció de l’infant des de la perspectiva local, aportant diferents dades que té la sindicatura. 

Els professionals que han integrat el grup motor de la Xarxa XIAM  van presentar un recull de les actuacions realitzades en els darrers dos anys i es va presentar també els documents tècnics corresponents a el model de comissions socials als centres educatius i l’establiment d’un referent de serveis socials per centre educatiu. Ambdós van ser molt ben rebuts pel públic assistent. 

El tècnic de la Diputació de Barcelona, Xavier Millán, va fer una exposició sobre els indicadors de risc en la legislació d’infància vigent, destacant els aspectes que poden ajudar a efectuar una bona detecció de situacions de vulnerabilitat que puguin afectar a infants i adolescents. 

La Xarxa XIAM disposa d’un blog   https://manlleuxarxa.wordpress.com/ on es poden consultar diferents aspectes d’interès de la xarxa i on es trobaran també els documents i presentacions de la jornada.


Imatges relacionades

160705 jornada xiam taula 2112 x 1584
160705 jornada xiam sala 2112 x 1584
160705 jornada xiam alcalde 2112 x 1584

Data de modificació: 05/07/2016 11:43:13

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter