Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

14/6/2017

Manlleu actualitza i millora el portal de dades obertes

Una de les millores a destacar és la monitorització de les dades en format infografia. Aquestes millores permeten també l’elaboració de butlletins i es farà una prova pilot amb el servei de brigada municipal, que a partir d’aquest mes de juny informarà mensualment de les actuacions més rellevants que es vagin realitzant en els diferents barris i espais públics de la ciutat.

El portal Manlleu Dades Obertes ofereix a la ciutadania, entitats, empreses o qualsevol col·lectiu interessat, una manera senzilla de visualitzar i reutilitzar la informació pública. Amb la última actualització del portal es vol posar a disposició de les persones usuàries dades obertes en formats més entenedors i visuals.

En el marc d’aquesta actualització i millora del portal, s’ha aprofitat per fer una prova pilot amb les dades de les actuacions de la brigada municipal. El portal ja permetia, mitjançant mapa interactiu, consultar totes les actuacions de manteniment urbà que s'estan fent durant l’any en curs, però a partir d’aquest mes de juny s’informarà, via un butlletí mensual publicat a la web www.manlleu.cat , de les actuacions més rellevants que es vagin realitzant en els diferents barris i espais públics de la ciutat.

El passat mes de març, en el marc de la jornada #ODDCAT (Open Data Day CAT), organitzada per Ideograma i Iniciativa Barcelona Open Data, es va fer públic un rànquing que fa una revisió qualitativa dels diferents portals on es publiquen dades per als ciutadans i ciutadanes de Catalunya. El portal de dades obertes de Manlleu es troba entre els primers llocs del rànquing, just per darrera dels portals de l’Ajuntament de Gavà, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Amb les millores aplicades al portal, des de l’ajuntament s’espera augmentar i facilitar tant l’accessibilitat a aquestes dades com la seva interpretació.

Seguint en la línia de treball cap a un govern obert, en aquest portal qualsevol usuari sigui ciutadà, programador, empresari o periodista pot fer servir les dades obertes sense cap cost, així com descarregar les dades en brut i construir noves aplicacions que podrà compartir a través d'aquesta plataforma.

El nou portal incorpora també un apartat per a programadors on els desenvolupadors poden utilitzar la Plataforma Oberta per a impulsar la innovació i mantenir-te al dia amb l'última tecnologia. La utilització d’estàndards oberts, la interoperabilitat, les dades, les API i el codi permetran generar aplicacions connectades.   

Manlleu dades obertes

Butlletí mensual brigada municipal


Imatges relacionades

170614 dades_obertes

Data de modificació: 14/06/2017 12:56:04

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter