Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

2/6/2017

Manlleu consolida la seva festa de l’aprofitament

18 entitats, 100 voluntaris i 50 comerços i empreses implicades fan possible el segon “Dinar de llençats” al que van participar 175 persones.

La festa de l’aprofitament que va tenir lloc el diumenge 28 de maig, a la plaça del Mercat Municipal, va comptar durant tot el matí amb l’assistència de nombrós públic. Els assistents van gaudir d’aquesta jornada lúdica i participativa que va omplir d’activitats relacionades amb el reciclatge la plaça del Mercat Municipal, i que va finalitzar amb un gran dinar d’aprofitament i solidari per a 175 persones. 

A partir de les 9 del matí, els voluntaris van triar i netejar els 291 kg d’aliments frescos, recuperats d’entre els més de 50 comerços de Manlleu participants. Dirigits pels cuiners del Restaurant Sambucus els voluntaris van decidir quin seria el menú del dinar. Fideus amb verdures, carn, peix, macedònia i dolços van ser alguns dels plats que es van poder menjar en el marc del “Dinar de llençats”. 

Des de les 11h del matí es van celebrar tallers infantils a càrrec de AEIG Arrels, el Casal El Niu, l’espai Tu no ho llencis i la Creu Roja. 

Altres activitats que també es van sumar a la festa van ser  l’espectacle “La nevera de profit”, de Som gent de profit, on un mag-cuiner ens ensenyava tots els trucs per evitar el malbaratament alimentari, a casa, el 2n Mercat d’Intercanvi de joguines de segona mà organitzat pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manlleu, jocs de carrer de l’ICAEN amb motiu de la Setmana de l’Energia i un taller de castellers a càrrec dels Nyerros de La Plana. 

La festa també va comptar amb actuacions musicals en directe, la Coral de Músiques de Manlleu, la Penya Flamenca, Joan Usart, la Colla de Diables Els Serpents de Manlleu, el cantautor Adrià Ballús i el Bateria Entusiasmat. 

Aquesta és la segona edició d’aquesta festa solidària, que va recaptar 225 kg de menjar de llarga durada pel Banc d’Aliments de Manlleu i 50 kg de roba per Càritas i Dones Solidàries. 

El Dinar de llençats és una iniciativa pionera a la comarca on un centenar de voluntaris hi col·laboren, desinteressadament, amb l’objectiu de crear consciència en els models de consum que genera el malbaratament. 

Des de la comissió organitzadora es vol donar les gràcies a tots aquells “llençats” que amb el seu treball, donacions d’aliments o cedint materials, com les carpes, taules o els utensilis de cuina, fan possible aquesta festa. 

Us recordem que podeu continuar fent les vostres aportacions d’aliments com llet, oli i conserves al banc d’aliments “El Sarró”.


Imatges relacionades

170601 dinar llencats fideus
170601 dinar llencats taula

Data de modificació: 02/06/2017 09:53:40

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter