Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

22/5/2017

Manlleu celebra el seu 74è aplec de la Sardana amb batucada

L’aplec serà el dissabte 27 de maig a les 5 de la tarda a la plaça Fra Bernadí. A càrrec de les cobles Jovenívola de Sabadell i Mediterrània, l’aplec comptarà amb la participació dels alumnes de la “Sardana a l’escola”, amb una sardana amb batucada, amb activitats infantils i amb una botifarrada popular.

Manlleu celebrarà el proper dissabte 27 de maig, a les cinc de la tarda, el seu 74è aplec de la sardana. De nou, l’escenari serà la plaça Fra Bernadí i comptarà amb les cobles Jovenívola de Sabadell i Mediterrània.

L’aplec començarà a les 5 de la tarda i les dues formacions oferiran un ampli repertori de sardanes de compositors catalans de renom com Manel Saderra Puigferrer, Francesc Mas Ros, Jordi Molina, Lluís Alcalà, Joan Jordi Beumala o Enric Ortí, entre d’altres. El repertori comprèn un total de 17 sardanes, una de les quals interpretada de forma conjunta per les dues cobles; serà la sardana “3/4 de 100” de l’Enric Ortí, sardana estrenada amb motiu dels 75 anys del concurs de colles sardanistes el passat mes d’octubre.

Aquesta edició tornarà a comptar amb la participació dels alumnes de la 7a campanya de la sardana a l’escola. Un programa on cada any més de 500 alumnes de 3r i 4t de primària dels centres educatius de Manlleu aprenen els passos i la història de la dansa. Ballaran la vuitena sardana “Paraigües i xemeneies” del compositor Dani Gasulla.

Com a novetat d’aquest aplec destacar que la cinquena sardana serà “Batuc de roure!” del jove compositor Xavi Piñol. La característica especial és que és una sardana amb batucada i serà interpretada conjuntament amb alumnes de percussió de l’Escola Municipal de Música de Manlleu, sota la direcció del seu professor en Joan Molina.

En el transcurs de l’aplec hi haurà servei de bar així com una botifarrada popular i activitats infantils programades.

L’aplec, organitzat per l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manlleu, la Confederació Sardanista de Catalunya i la Comissió d’Aplecs de les Comarques Barcelonines.

Per a més informació: Imma Pujol, Presidenta de l’Agrupació Sardanista Manlleuenca manlleusardanes@gmail.com Tel. 649 167 091


Imatges relacionades

170522 aplec_sardana

Data de modificació: 22/05/2017 14:03:46

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter