Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

19/5/2017

Manlleu celebra la seva festa de l’aprofitament amb el Dinar de Llençats com a plat principal

El diumenge 28 de maig es durà a terme el 2n Dinar de Llençats a la plaça del Mercat Municipal de Manlleu, que comptarà amb activitats lúdiques complementàries relacionades amb la reutilització i el reciclatge.

A iniciativa de 18 entitats i associacions de Manlleu, el diumenge 28 de maig, a partir de les 9h del matí, tindrà lloc a la plaça del Mercat Municipal de Manlleu una gran festa, oberta a tothom, que té per objectiu crear consciència sobre el malbaratament alimentari. 

L’eix central de la festa és el Dinar de Llençats, un dinar popular fet amb aquells aliments que, tot i ser comestibles, estan fora del circuit comercial perquè estan massa madurs o amb dates de caducitat molt curtes, i que es recolliran dels comerços de la ciutat els dies 25,26 i 27 de maig. 

Diverses entitats participants oferiran activitats lúdiques relacionades amb la reutilització i el reciclatge. A partir de les 11 del matí s’hi podran trobar tallers i jocs dinamitzats per l’AEIG Arrels, el Casal El Niu i l’espai “Tu no ho llencis!” entre d’altres. 

També es comptarà amb 2 jocs de carrer, cedits per l'ICAEN, en el marc de la Setmana de l’Energia. 

Altres activitats que s’han sumat a la festa són l’espectacle “La nevera de profit”, de Som gent de profit, on un mag-cuiner ens ensenyarà tots els trucs per evitar el malbaratament alimentari a casa, i el 2n Mercat d’Intercanvi de joguines de segona mà organitzat pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manlleu. 

La festa també comptarà amb actuacions musicals en directe de la Coral de Músiques de Manlleu, la Penya Flamenca, Joan Usart, la Colla de Diables Els Serpents de Manlleu, el cantautor Adrià Ballús o el Bateria Entusiasmat. 

Aquesta és la segona edició d’aquesta festa solidària, que l’any passat va recuperar 330 kg de menjar, dels 50 comerços participants, va cuinar 200 plats i recaptar 441 kg de menjar de llarga durada pel Banc d’Aliments. 

El Dinar de llençats és una iniciativa pionera a la comarca on un centenar de voluntaris hi col·laboren, desinteressadament, recollint aliments, preparant l’espai i les activitats o bé cuinant. 

Per participar al dinar només cal portar aliments de llarga durada que es lliuraran al banc d’aliments “El Sarró”, o bé roba de nadó per Càritas i Dones Solidàries. Cal portar-se plat, got i coberts de casa. 

+INFO a https://www.facebook.com/tunohollencis/ Inscripcions al Mercat de joguines de segona ma https://www.mercatmanlleu.cat/activitats-del-mercat/dinar-de-llencats/

 


Imatges relacionades

150519 dinar_llençats

Data de modificació: 19/05/2017 14:45:03

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter