Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

12/5/2017

150 famílies de Manlleu ja gaudeixen de contenidor propi per les restes verdes de l’hort i del jardí

L’Ajuntament encara té alguns contenidors en estoc, així que si hi ha més famílies interessades se’n poden concedir més.

Gràcies a una subvenció obtinguda per millorar la recollida selectiva de la matèria orgànica, l’Ajuntament ha regalat contenidors a 150 famílies que tenen hort o jardí. El cost de cada contenidor supera els 50 Euros i ha estat finançat 100% per l’ajut. L’objectiu de tot plegat és fer més còmoda la separació de les restes verdes a casa i evitar sobre tot que es llencin als contenidors de rebuig (verd fosc) i acabin arribant a l’abocador.

Es tracta de contenidors marró de 120 o 240 litres que s’han distribuït gratuïtament casa per casa a tothom qui ho ha sol·licitat. L’adjudicació s’ha fet per ordre d’inscripció i se n’han pogut distribuir per tots els barris (veure apartat d'imatges relacionades).

Amb l’arribada del bon temps hi ha més necessitat de segar l’herba i aquests darrers dies s’han rebut vàries peticions. L’Ajuntament encara disposa d’un estoc de contenidors vacants, així doncs aquelles famílies que en vulguin un només cal que ho comuniquin al Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament (mediambient@manlleu.cat, telèfon 93 850 66 66 (ext. 20120)).

L’ús i funcionament d’aquests contenidors és el següent: 

  • El contenidor es dóna en propietat i s’ha de tenir sempre a dins de casa. Un cop està ple, cal treure’l a l’àrea de contenidors més propera per tal que sigui buidat pel servei de recollida. La recollida de la matèria orgànica es fa tots els dilluns, dimarts, dijous i dissabtes a partir de les 6 del matí. 
  • S’hi han de dipositar únicament les restes verdes (fulles, branques, gespa...) sense bossa de plàstic. 
  • Un cop el contenidor hagi estat buidat pel camió de deixalles caldrà entrar-lo a casa el més aviat possible ja que no s’ha de deixar al carrer. 
  • És important que quan el contenidor es deixi al carrer estigui tancat amb clau. Un cop buidat, el servei de recollida el tornarà a deixar tancat, de tal manera que ningú més pugui fer-ne ús.

La compra i distribució d’aquests contenidors ha estat possible gràcies a una subvenció concedida pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i per l’Agència de Residus de Catalunya.

Separar millor les restes verdes suposa dur menys residus a l’abocador i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Així doncs, s’aconsegueix una millora local però també global en la mesura que es contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.

 


Imatges relacionades

Mapa contenidors hort i jardí

Data de modificació: 12/05/2017 08:39:03

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter