Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

25/4/2017

Lluís Garcia presenta a Manlleu el llibre “La història d’una línia de tren emblemàtica”

La presentació serà el proper dijous dia 27 d’abril a les 8 del vespre, a la sala d’exposicions de Can Puget, i hi intervindran Santi Ponce Vivet, historiador, doctor i professor de la Facultat d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic i Lluis Garcia Rifà, autor del llibre.

El proper dijous dia 27 d’abril Lluís Garcia Rifà presentarà a Manlleu el seu llibre “La història d’una línia de tren emblemàtica. El ferrocarril de Granollers a Sant Joan de les Abadesses (1863-1880)”. El llibre ha estat editat per Plataforma Editorial i publicat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. 

En el transcurs de l’acte, que tindrà lloc el 27 d’abril a les 8 del vespre a Can Puget, es projectarà la presentació de “Les primeres locomotores del ferrocarril de Sant Joan de les Abadesses – Vapor i elèctriques”. 

Segons l’autor, Lluís Garcia Rifà,  “La idea de rescatar del fons de la història els esdeveniments transcorreguts des de 1863 fins l’arribada del tren a Torallas al 1880 i a La Tour de Querol al 1929, va sorgir d’una excursió feta per membres del Grup Fotogràfic Manlleu, del qual en formo part, a la tancada línia de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses al 1984”. La definitiva arribada de la "màquina de fum" a Sant Joan de les Abadesses va suposar la cursa d'obstacles més difícil que hom pot imaginar: Trenta cinc anys del primer projecte al primer xiulet a Torallas, set subhastes, dues vegades es van subscriure accions a Vic i comarca per intentar, sinó construir la línia, almenys ajudar a la futura empresa concessionària, una societat, "El Veterano", amb més moral que "El Alcoià", tres variacions de traçat i canvis del tipus de material.


Imatges relacionades

170424 llibre_ferrocarril

Data de modificació: 25/04/2017 09:04:55

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter