Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

19/4/2017

Ple ordinari d’abril 18/04/2017

Nota de premsa amb les resolucions de govern, propostes i mocions i informacions de les regidories del ple delmes d'abril.

RESOLUCIONS DE GOVERN: 

S’aprova per unanimitat:  

  • Aprovació de la carta de serveis de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) 

La nova Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Manlleu es va posar en marxa l’1 de desembre del 2016 amb l’objectiu d’oferir un sol de punt de relació entre l’Ajuntament i la ciutadania ampliant el servei, les gestions i els horaris d’atenció. 

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) pretén facilitar els tràmits i gestions municipals, fent més accessible i propera l’administració a la ciutadania, empreses i entitats, oferint una atenció centralitzada i integral. 

Així, la Carta de Serveis de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) vol esdevenir una eina bàsica per garantir uns serveis de qualitat en la seva activitat diària i recollir els compromisos que adquireix l’OAC amb la ciutadania.  

Podeu consultar la carta de serveis a http://transparencia.manlleu.cat/gestio-dels-serveis-municipals/cartes-de-serveis-municipals.htm  

 

S’aprova per unanimitat:  

  • Modificació del pressupost. Crèdits extraordinaris i suplements de crèdit. Exp. 11/2017 

Aprovar l’expedient  per a la modificació del pressupost mitjançant crèdits extraordinaris i suplements de crèdit per import de  652.664,34 €, finançats amb càrrec a majors ingressos finalistes recaptats sobre els totals previstos en el pressupost  (modificació de les condicions creditícies) i amb baixes d’altres aplicacions.

 

01

011

9130000

AMORTITZACIONS PRÉSTECS BANCARIS

628.318,63

09

327C

1200100

BASIQUES A2 DESENVOLUP COMUNITARI

9.161,13

09

327C

1200600

TRIENNIS DESENVOLUP COMUNITARI

1,00

09

327C

1210000

COMPLEMENT DESTINACIÓ DESENVOLUP COMUNITARI

3.923,16

09

327C

1600000

SEGURETAT SOCIAL DESENV COMUNITARI

5.810,72

09

327C

1210100

COMPLEMENT ESPECIFIC DESENV COMUNITARI

5.449,70

         
     

TOTAL

652.664,34

OPERACIÓ DE CRÈDIT

 
         

01

91300

 

PRÉSTEC REBUT FORA SECTOR PÚBLIC

628.318,63

         

BAIXES D'ALTRES APLICACIONS

 
         

09

327C

2269900

PLANS DESENVOLUPAMENT COMUNITARI

24.345,71

         
     

TOTAL

652.664,34

 

 

S’aproven amb els vots a favor d’ERC, MES, PSC, N/A i ICV i els vots en contra de CIU i CUP:  

  • Modificació Ordenança Fiscals núm. 5 reguladora de l'impost de construccions, instal·lacions i obres 
  • Modificació Ordenança Fiscals núm. 12 reguladora de les taxes per la utilització privativa o l'aprofitament especial del domini públic local 

La modificació de l’Ordenança fiscal núm. 5 reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres , consisteix en l’adequació a la realitat normativa, gestió del tribut i delegació a l’Organisme de Gestió Tributària de Diputació de Barcelona. 

L'Ordenança fiscal núm. 12 reguladora de les taxes per la utilització privativa o l'aprofitament especial del domini públic local, es modifica per incloure un nou fet imposable, relatiu a l’ocupació de la via pública que no impliqui tall de carrer. S’afegirà a l’article 2 l’epígraf k i a l’annex de tarifes, l’epígraf 12, d’acord amb el text següent: Epígraf k) Ocupació de terrenys d’ús públic o de la via pública per mudances sense tancament de carrer. Import per dia: 30,00€ 

 

PROPOSTES I MOCIONS

 

Trobareu els textos de les mocions: http://manlleu.cat/pl3/descobrir/noticies/id356/convocatoria-de-sessio-ordinaria-del-ple-de-l-ajuntament.htm

 

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, N/A, ICV, CUP i CIU i els vots en contra del PSC: 

  •          Moció de rebuig a la sentència del TSJC: La Justícia no és política. Presentada per CIU.

 

S’aprova per unanimitat: 

  •          Moció en commemoració del 86è aniversari de la proclamació de la 2a república. Presentada per ICV.  

 

No s’aprova rebent els vots en contra d’ERC, MES, PSC i N/A i els vots a favor de CIU, la CUP i ICV. 

  • Moció per a l'abandó del glifosat i els herbicides de la jardineria municipal pel compliment de la normativa sobre biocides. Cap a una jardineria ecològica. Presentada per la CUP. 

 

INFORMACIÓ DE LES REGIDORIES

 

Participació Ciutadana –  Maite Gallifa

La regidora comenta que està actiu el concurs de decoració de balcons. El dia 20 d’abril estaran engalanats els balcons participants i a partir del 21 d’abril els membres del jurat passaran a veure´ls per fer les seves valoracions. Els participants al concurs fotogràfic paral·lel podran fer-ho a partir del 21 i fins el 26 d’abril. El lliurament de premis d’ambdós concursos es farà el divendres dia 5 de maig a les 18:45h a la Plaça Dalt Vila de Manlleu. 

La regidora recorda que el 29 d’abril es farà la festa de la Setmana PIC que mantindrà els objectius de la Setmana PIC però en un format diferent. Serà una tarda d’activitats que comptarà amb la col·laboració de diferents col·lectius de cultures diverses que organitzaran tallers, jocs i música a la plaça dels Àlbers.

 

Promoció Social i Personal – Dolors Collell

La regidora explica que el passat 5 d’abril va tenir lloc el Consell Municipal de Benestar Social i es va presentar l’avaluació del Pla Acció Local de Serveis Socials (PALSS). El podeu consultar a: http://transparencia.manlleu.cat/accio-de-govern/plans-i-estrategies/pla-d-accio-local-de-serveis-socials-2015-2019.htm 

En el consell municipal es va fer balanç dels diferents grups de treball creats des del servei, el del Sarró, el de Gent Gran i el de Formació i intercanvi d’experiències. Es va informar també sobre l’estat actual del projecte #invulnerables, sobre temes de pobresa energètica i sobre els plans d’ocupació.

 

Alcaldia, Cultura i Educació – Àlex Garrido

L’alcalde explica el motiu del tancament de la Devesa, és degut a que falta una comunicació directa del DARP – Osona. Dimarts vinent es realitzarà la inspecció per part del DARP i es farà, en principi i si tot està correcte, la certificació de l’obra que permetrà retirar la tanca que ara mateix no permet l’accés a la llera del riu per la Devesa. 

L’alcalde comenta també que s’ha signat el contracte per les obres del Teatre Centre. Començaran dilluns vinent amb una primera fase de neteja a fons de l’edifici per posteriorment començar les obres de la fase A. 

A nivell de Cultura comenta que encetem una nova edició de la Primavera (en)cantada, activitat ja consolidada com un projecte cultural important per la ciutat. Al caure aquest any Sant Jordi en diumenge, el divendres 21 d’abril es farà el concurs de dibuix i la cloenda de Sardana a l’escola. El dissabte es celebrarà una nova trobada gegantera i l’Espai Rusiñol acollirà l’obra de teatre: De Fa(B)ula. El diumenge, diada de Sant Jordi, a part de l’activitat a la plaça l’espai Rusiñol acollirà al matí el lliurament del Premi de Narrativa Ciutat de Manlleu i a la tarda l’obra finalista del Premi BBVA de Teatre 2017: Requiem for Evita.  Àlex Garrido comenta també que enguany el manlleu porta cua, el dia dels pianos al carrer, serà el 5 de maig.

 

Serveis Territorials i Esports - Enric Vilaregut

El regidor explica que ahir, dimarts, es van fer reparacions al ferm i algunes millores a la rotonda de la carretera d’Olot. 

El regidor comenta també que pel fa al projecte de portada d’aigües de la potabilitzadora Osona Sud cap a Manlleu, porta ja 1 mes i mig en fase de proves i tot està funcionant correctament, per tant en uns 15 dies es podrà donar com a acabada l’obra.

 

Seguretat Ciutadana, Salut Pública i Gent Gran – Carme Trillas

La regidora explica que el passat 4 d’abril, dia de l’activitat física, 27 persones van participar de la caminada i esmorzar saludable. 

La regidora comenta també que el proper 19 d’abril es celebrarà el 1r campionat de billar al Casal d’Avis – ASVAT. 

La regidora recorda també que el dijous, dia 20 d’abril, a les 19.30 a Can Puget tindrà lloc una xerrada/taller sobre les Clàusules Sòl.

 

Promoció Econòmica – Eudald Sellarès

El regidor de Promoció Econòmica afegeix el compromís tant del sector comercial com gastronòmic a la Primavera (en)cantada. El regidor comenta també que el proper divendres dia 21 d’abril, a les 19h a l’Ateneu, es farà la xerrada “Cooperatives d’habitatge en cessió d’ús: alternativa d’accés a l’habitatge”. 

El regidor explica que el dijous dia 27 d’abril a la tarda es farà la inauguració del Lab. Espai de coworking. 

Per últim el regidor destaca que el passat mes de març l’atur va baixar del 17% (16,96%) a Manlleu.

 

Medi Ambient i Pagesia – Maica Bassas

La regidora comenta que el dijous 4 de maig es farà una xerrada a dreçada als propietaris de sol rústic per tractar temes de cadastre. 

La regidora comenta també que hi haurà de nou a Manlleu el servei d’ITV mòbil per tractors i ciclomotors, serà el dia 5 de maig de 14 a 16h i trucar a l’ajuntament per fer reserva d’hores.

 

Noves Tecnologies i Transparència - M. Josep Palomar

La regidora comenta que avui, dimecres 19 d’abril, es fa lliurament a l’Ajuntament de Manlleu, per 4rt any consecutiu, del segell Infoparticipa que reconeix la qualitat i transparència de la comunicació pública. El segell el lliura el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB.

 


Data de modificació: 19/04/2017 12:35:27

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter