Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

4/4/2017

L’Escola Puig-Agut i l’Escola de Música de Manlleu presenten una aliança educativa en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC)

Dissabte es va celebrar una jornada sobre Aliances Educatives al Museu del Ter. Es va presentar l’aliança entre l’Escola Puig-Agut i l’Escola de Música de Manlleu, que sorgeix en el marc del PEC i va en la línia del projecte MagneTer, una aliança entre l’Institut del Ter i el Museu del Ter, que des del curs passat estan treballant conjuntament un projecte educatiu innovador entorn del patrimoni cultural i natural del Ter.

L’Escola Puig-Agut i l’Escola de Música de Manlleu van presentar el passat dissabte, en el marc d’una jornada on s’explicaven els projectes Magnet i els Tàndem, una aliança educativa sorgida i treballada en un dels grups de treball vinculat al Projecte Educatiu de Ciutat. 

La jornada va comptar amb la participació de 70 persones procedents de tot Catalunya i va oferir, en primer lloc, una taula de diàleg per explicar altres models i experiències d’èxit d’aliances educatives d’altres municipis catalans, entre elles, el projecte MagneTer de Manlleu, el Montsalvatge de Santa Eugènia (Girona) o el Fem Tàndem Escola + Cultura de l’Hospitalet del Llobregat. 

L’Aliança Educativa 

L’aliança educativa entre l’Escola Puig-Agut i l’Escola de Música té com a objectiu principal fomentar l’interès de les famílies en la proposta educativa de l’Escola Puig-Agut, tot oferint una formació musical integrada dintre el currículum educatiu del centre. El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu i la Diputació de Barcelona en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat de Manlleu. 

La proposta que es va presentar té uns objectius clars: 

  • Millorar el rendiment acadèmic de l'alumnat.
  • Facilitar el desenvolupament personal de l'alumnat a través de la pràctica musical.
  • Afavorir un bon clima escolar i potenciar el sentiment de pertinença al centre.
  • Projectar una imatge lliure de prejudicis del centre educatiu.
  • Aconseguir transformar l'Escola Puig-Agut en un centre educatiu de referència en l’àmbit musical.
  • Fomentar la cohesió social afavorint la igualtat d’oportunitats.
  • Possibilitar que tots els alumnes de l’Escola Puig-Agut tinguin uns coneixements de llenguatge musical i d’instrument necessari per gaudir i interpretar una partitura.
  • Afavorir que l’alumnat amb una actitud positiva pugui ampliar els seus coneixements a l’Escola Municipal de Música per  completar el currículum musical i assolir el nivell elemental (programa d’aprofundiment).
  • Diversificar la composició social de l’alumnat de l’Escola Puig-Agut i l’Escola Municipal de Música. 

La motivació principal d’aquesta aliança segons els membres del grup impulsor del PEC que ha treballat explícitament en aquest projecte, és la d’aconseguir que tots els centres educatius de Manlleu siguin espais integradors de la diversitat de la ciutat i espais on es promogui la cohesió social. En la seva presentació els membres d’aquest grup també van destacar la importància de la posada en valor dels projectes educatius singulars de cada centre en relació al seu entorn, perquè totes les escoles siguin igualment atractives per a les famílies. 

Aquest projecte té una primera fase de 3 anys per implantar-se en la seva totalitat. Actualment s’està buscant finançament per a poder executar el projecte, però la previsió seria començar a desenvolupar-lo al llarg del curs 2017-2018 i durant els cursos 2018-19 i 2019-2020 consolidar-lo i ampliar les línies de treball fins a cobrir tots els nivells educatius.

 

FASE I

Inici

Curs

2017-2018

P4-P5: sensibilització

3r-4t: introducció a l’instrument

FASE II Desplegament

Curs

2018-2019

P4-P5-1r.

3r-4t-5è

FASE III Consolidació

A partir del curs

2019

P4-P5-1r.-2n

3r-4t.-5è.-6è


Imatges relacionades

170404 jornada pec taula
170404 jornada pec sala

Data de modificació: 04/04/2017 14:12:07

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter