Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

24/3/2017

Tancament del parc infantil del passeig del Ter

S'ha tancat aquesta zona del passeig del Ter amb motiu d'una actuació d'urgència de tala d'arbres que s'ha de realitzar en aquest espai per temes de seguretat.

Membres de l'equip de govern han explicat avui, des del mateix passeig del Ter, que la propera setmana es realitzarà una actuació d'urgència a la zona on s'ubica el parc infantil, a l'alçada del carrer Sant Ferran. 

L'actuació es realitza per motius de seguretat i per pal·liar el risc real de caiguda de branques o de caiguda dels propis arbres. S'ha encarregat un informe tècnic per avaluar l'estat dels arbres d'aquesta zona i la conclusió i recomanació una vegada avaluats els riscos i els possibles danys derivats de la zona on es troben els arbres, és la tallada immediata de la majoria d'exemplars. 

Quan els pollancres superen els 25 anys l'arbre mostra clars símptomes d'envelliment i és molt vulnerable als atacs de patògens. Això provoca un deteriorament constant i progressiu fins a la mort de l'arbre, essent un període delicat sobretot quan els arbres afectats es troben en zones urbanes. La majoria dels arbres que es tallaran la propera setmana superen els 40 anys. 

L'actuació consistirà en la tala de 13 pollancres que seran substituïts per ginkgo biloba i liquidambar styraciflua, espècies de fulla caduca recomanades per la via pública.

S'aprofita aquesta actuació per fer alguns arranjaments i millores al parc infantil i s'espera poder tornar a obrir la zona al públic a finals de la propera setmana. 

Adjuntem l'àudio de les declaracions de Marta Moreta i Enric Vilaregut explicant aquesta actuació als mitjans de comunicació.


Imatges relacionades

Pollancres

Documentació adjunta

Data de modificació: 27/03/2017 10:59:45

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter