Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

22/3/2017

Ple ordinari de març 21/03/2017

RESOLUCIONS DE GOVERN: 

El Síndic Municipal de Greuges, Jordi Casellas, va presentar la memòria 2015-2016. La memòria es pot consultar a: http://transparencia.manlleu.cat/info/sindic-de-greuges.htm  

 

S’aprova per unanimitat:  

  • Resolució d'al·legacions i aprovació definitiva de l'Ordenança de Transparència i Administració Electrònica. 

S’han incorporat les al·legacions i suggeriments presentats per l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) introduint en l’articulat de l’Ordenança les modificacions proposades per la Comissió redactora de l’Ordenança de Transparència i Administració Electrònica. La nova Ordenança es podrà consultar en breu a l’apartat de tràmits del web municipal: https://tramits.manlleu.cat/siac/PublicacionTabs.aspx?tab=6&id=3324&t=NO&x=IhUb/v1SeLr6KxvGxykQFw 

 

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, PSC i N/A, l’abstenció de CUP i CIU i el vot en contra d’ICV:   

  • Modificació del pressupost. Crèdits extraordinaris  Exp. 06/2017 

S’aprova l’expedient per a la modificació del pressupost mitjançant crèdits extraordinaris per import de  10.890,00 €, finançats de baixes d’altres aplicacions. La modificació de crèdit és per fer front a despeses d’adequació d’instal·lacions del Mercat Municipal de Manlleu. 

 

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, PSC, N/A i CIU, l’abstenció d’ICV i el vot en contra de CUP:   

  • Modificació Ordenança Fiscal núm. 11 reguladora de les taxes per la prestació de serveis generals i realització d'activitats administratives 

 

EUROS

Epígraf 1. Censos de població d’habitants

 

1. Certificacions d’empadronament, de convivència de censos des de l’any 1995 *

2,00

2. Certificacions d’empadronament, de convivència de censos anteriors a l’any 1995

5,00

3. Volants d’empadronament i de convivència *

1,00

* El tràmit serà gratuït si es fa per via telemàtica

 

Epígraf 2. Certificacions

 

1. Per cada full o fracció de certificació de documents o acords municipals

4,00

2. Certificat per acreditar serveis prestats

5,00

3. Certificacions de parelles de fet

3,00

4. Certificat de béns

3,00

Epígraf 3. Documents expedits o estesos per les oficines municipals

 

7. Per cada còpia autèntica:

Les còpies necessàries per a la tramitació del PIRMI, prestacions no contributives, pensions d’invalidesa o jubilació seran gratuïtes.

2,50

10. Impressió de cèdula d’habitabilitat no tramitada per OAC Manlleu

5,00

Epígraf 14. Taxa registre i renovació animals

 

1. Alta i renovació plaques gossos perillosos

30,00

2.Alta i renovació conducció gossos perillosos

20,00

     

  

S’aprova amb els vots a favor d’ERC, MES, PSC, N/A i ICV, i el vot en contra de CIU i CUP    

  • Modificació Ordenança Fiscal núm. 18. Taxa per l'estacionament de vehicles de tracció mecànica en les vies públiques municipals. 

Aquesta modificació és la regularització definitiva de les diferents zones d’aparcament públic, la blava, la verda i la taronja. 

 

INFORMACIÓ DE LES REGIDORIES

Participació Ciutadana – Maite Gallifa

La regidora comenta que s’està treballant en el projecte  de fomentar els  valors democràtics a les escoles de Manlleu i per això es vol crear un Consell Municipal d’Infants. Això servirà per donar a conèixer l’ajuntament als infants i, alhora, per què l’ajuntament descobreixi un nou punt de vista de la gestió municipal a través del coneixement de les inquietuds, les preocupacions i les propostes dels infants. Aquest consell inclourà alumnes de totes les escoles del municipi i del pressupost municipal per l´any 2017 es destinaran 5.000 euros a pressupostos participatius infantils.

La regidora va explicar també que s’està treballant una activitat que es celebrarà el 22 d’abril en el marc de la celebració de Sant Jordi, que mantindrà els objectius de la Setmana PIC però en un format diferent. Serà una tarda d’activitats que comptarà amb la col·laboració de diferents col·lectius de cultures diverses que organitzaran tallers, jocs i música a la plaça dels Àlbers. 

Promoció Social i Personal – Dolors Collell

La regidora explica que ha assistit a la Junta del Patronat de Sant Tomàs, on es van tancar alguns dels actes del 50è aniversari de l’entitat. L’acte central de la celebració d’aquest aniversari serà el dia 28 de maig i durant tot el dia es realitzaran activitats a la Plaça Major de Vic i al recinte firal. Dolors Collell comenta que aquests actes de celebració es convidarà tant al President com al Vicepresident de la Generalitat de Catalunya. 

Alcaldia, Cultura i Educació – Àlex Garrido

Com a regidor d’Educació, Àlex Garrido recorda que estem en període de pre inscripcions, que són del 23 de març al 4 d’abril. Continuant amb el Educació el regidor comenta que van estar a la taula de planificació de la Catalunya Central a Manresa i que Manlleu  partirà amb les mateixes línies tant de primària com de secundària que l'any passat. L’oferta de places per tant és la mateixa que l’any passat, fet que permetrà equilibrar els alumnes amb necessitats especials. Per acabar, Àlex Garrido explica que en la darrera reunió amb el Departament d’Ensenyament se’ls va fer una sèrie de requeriments a nivell de documentació que són per a poder tenir el projecte executiu per a la construcció de l’Institut del Ter. L’alcalde explica que no hi ha res definitiu ni concretat, però que aquests requeriments mostren que es va en la línia correcta. 

Manteniment, Servei d'Obres i Espai Públic – Marta Moreta

La regidora comenta dos temes relacionats amb la mobilitat, d’una banda explica que s’ha realitzat ja el pas elevat del carrer Vilamirosa i que això significa una millora en temes de seguretat, ara només manca fer uns arranjaments a la vorera per finalitzar el pas per persones amb mobilitat reduïda. D’altra banda, Marta Moreta explica que en el darrer any s'han fet més de 50 arranjaments en diferents passos per a convertir-los en passos adaptats.

La regidora comenta també que aquests dies s’estan fent arranjaments i reparacions vàries a parets, esquerdes i obertures de l’espai del Sarró i que per aquest motiu l’espai romandrà tancat uns dies. 

Serveis Territorials i Esports - Enric Vilaregut

El regidor explica que s’ha presentat una sol·licitud d’ajuda a la Generalitat per a l’adquisició d’un equip per a la recarrega de cotxes elèctrics. Des de l’àrea de Medi Ambient s’ha treballat des de la vessant de la sensibilització pel que fa a la qualitat de l’aire, i ara també es vol fer pedagogia amb el tema dels vehicles elèctrics, i per això Manlleu optarà a aquesta ajuda per crear un punt recàrrega i entrar a formar part de la xarxa catalana de punts de recarrega ràpida que es vol crear.

Enric Vilaregut explica que ha finalitzat ja la reparació del sistema de cloració per ultraviolats de la piscina gran i ara faltarà la petita. Amb aquestes millores han desaparegut olors i picors d'ulls i han significat millores sanitàries i també millores d'eficiència energètica, ja que l’estalvi serà important.

A nivell d’Esports el regidor explica que el diumenge es van celebrar els 1000 partits de l’AEC Manlleu retransmesos per en Dionís Crusellas, a qui felicita i dóna l’enhorabona.  

Seguretat Ciutadana, Salut Pública i Gent Gran

La regidora explica que aquesta setmana finalitza el 2n curs d'història realitzat a la residència AURA.

A nivell de Seguretat Ciutadana comenta que s’ha signat el conveni amb el Servei Català de Trànsit en referencia a l’atenció a les víctimes de trànsit, numero de telèfon gratuït on trobar assistència jurídica, psicològica, ...

Pel que fa a Consum i Salut Pública la regidora comenta que s’està treballant per poder realitzar el dia 20 d’abril una xerrada-taller sobre clàusules Terra amb la col·laboració de DIBA. Continuant en aquest àmbit Carme Trillas explica que s’ha realitzat l’actualització del Pla ATERRA 2017-2020 i s’ha publicat també una anàlisi quantitativa i qualitativa de la situació actual de consum de drogues en població escolar a Manlleu. Es pot trobar a http://www.manlleu.cat/viure/salut-publica/aterra-prevencio-drogodependencies.htm 

Promoció Econòmica – Eudald Sellarès

El regidor comenta que el coworking està gairebé acabat i que s’espera que obri les seves portes a finals d’abril. Les persones interessades en tenir-hi un espai de treball poden adreçar-se a l’OPE per obtenir més informació.

Eudald Sellarès comenta també que l’obra de l’àrea d’autocaravanes està també a la recta final i que només mancarà connectar el tema dels subministraments. 

Medi Ambient i Pagesia – Maica Bassas

La regidora comenta que estem en plena Setmana Ambiental, del 18 al 26 de març, i que al llarg de la setmana es portaran a terme amb alumnes dels diferents centres plantades als horts de Can Sanglas pel Sarró, tallers d’horticultura ecològica i plantades d’arbres i plançons tant al bosc de ribera com a l’arborètum entre d’altres activitats. En el marc d’aquesta setmana ambiental també s’ha realitzat la recollida de residus especials a empreses.

Maica Bassas comenta també que va assistir a Tarragona per explicar el projecte d’horts municipals ecològics a la 17a Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. El model d'horts de Manlleu va ser escollit per la xarxa com una de les cinc experiències locals més interessants de l’any 2016 i es va valorar el treball entre les diferents àrees: promoció econòmica, urbanisme, serveis socials, educació ... 

Noves Tecnologies i Transparència - M. Josep Palomar

La regidora explica que va visitar el Mobile World Congress per assistir a la presentació del desenvolupament del projecte Mobile Connect a les administracions públiques catalanes, ja que Manlleu serà municipi pilot en la implantació d’aquest nou mètode d’autenticació digital que ha de permetre als seus usuaris realitzar les seves tramitacions electròniques sense necessitat d’introduir cap contrasenya.

La regidora també comenta que Manlleu ocupa el 4rt lloc al rànquing de portals de dades obertes catalans que es presentar en el marc de la jornada #ODDCAT (Open Data Day CAT). La regidora destaca que de més de 1000 portals avaluats el de Manlleu va ser el quart millor valorat.


Data de modificació: 22/03/2017 12:43:30

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter