Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

22/3/2017

13 comerços assessorats per l’Ajuntament estalvien un total de 5.000 euros en la factura de la llum

L’Oficina de Promoció Econòmica de Manlleu ha dut a terme durant el 2016 assessoraments en matèria d’estalvi energètic en 13 establiments de Manlleu davant l’augment del preu de l’energia que suposa un cost important per a les empreses.

Per això, des de fa un any, s’ofereix el servei d’assessorament energètic, per ajudar els establiments comercials a estalviar en les factures de subministraments. El primer pas en tots els casos és estudiar la factura de la llum ja que simplement fent petits canvis en el contracte es pot obtenir un estalvi significatiu sense necessitat de cap inversió econòmica.

En aquest primer any del servei s’ha fet l’estudi de la millora de la contractació energètica a 13 comerços. Els resultat són els següents:

  • El 100% poden trobar una companyia que els ofereix millor preu que l’actual.
  • El 62% poden reduir el cost anual de la llum si contracten tarifa amb discriminació horària.*
  • El 15% poden reduir la potència contractada directament.
  • El 40% tenen contractat un servei de manteniment que desconeixien i donant-se de baixa poden estalviar fins a 224 € anuals.

Aplicant aquestes mesures el comerços han pogut estalviar un total de 5.000€ només en la factura de la llum, cosa que representa una mitjana d’estalvi del 19%.

Finalment, el 100% de les empreses han pogut reduir el cost de la factura fent una diagnosi energètica i aplicant senzilles propostes de millora per a reduir els costos. Aquest servei és totalment gratuït per a les empreses i comerços de Manlleu i territori.

Més informació:
www.manlleu.cat | ope@manlleu.cat  | 93 851 50 22

*Tarifa de discriminació horària: el preu és més alt en hores punta, de 12h a 22h (hivern) i de 13h a 23h a l’estiu; i és molt més barat de les 22h a les 12h (hivern) o 23h a 13h (estiu).

 

Visita el blog de notícies econòmiques de Manlleu i territori femxarxa.cat 


Imatges relacionades

bombeta

Data de modificació: 22/03/2017 08:59:11

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter