Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

14/3/2017

Un conte explicat a la vora del riu Ter encetarà la 13a edició de la Setmana Ambiental de Manlleu

Enguany la Setmana Ambiental es celebrarà a Manlleu del 18 i al 26 de març i inclourà activitats adreçades a tots els públics. Les activitats començaran el dissabte 18 de març a les 11h del matí a l’Embarcador del Ter, amb un conte familiar explicat amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març)

Del 18 al 26 de març Manlleu celebrarà la Setmana Ambiental, que inclourà activitats adreçades als diversos públics, escolars, famílies i empreses. Només en l’àmbit escolar prop d’un miler d’alumnes faran activitats de coneixement i millora del medi de diferents temàtiques. 

Les activitats començaran el dissabte 18 de març a les 11h del matí a l’Embarcador del Ter amb un conte familiar explicat amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març). Totes les persones que hi participin seran obsequiades amb airejadors per instal·lar a les aixetes i estalviar aigua a casa. Per facilitar la organització s’aconsella inscriure’s prèviament a mediambient@manlleu.cat / 93 8506666.  

Entre el dilluns 20 i el dimecres 23 de març al matí més de 470 alumnes d’ESO faran activitats de coneixement i millora als boscos de ribera de la Platja del Dolcet i del Gelabert.  

El dimarts 21 de març al matí es faran dues activitats: 

  • A la deixalleria es farà la recollida de residus especials adreçada a empreses. Es tracta de residus amb un elevat poder contaminant i d’aquí la importància de gestionar-los correctament.
  • Als horts de Can Sanglas més de 130 alumnes de primària coneixeran el projecte de voluntariat i horticultura ecològica destinat a abastir el Sarró i plantaran diverses verdures de temporada.   

El dimecres 22 de març al matí 94 alumnes d’escola bressol i primària plantaran esqueixos d’arbres de ribera al viver de l’Arborètum. 

Les activitats continuaran el divendres 24 de març a les 20h al Museu del Ter, on s’ha programat una visita guiada a l’exposició “Actuem amb Energia!” per aprendre on es produeix l’energia que consumim a casa i com podem estalviar-la. 

A part de totes aquestes activitats també es podran visitar per lliure dues exposicions temporals de temàtica ambiental al Museu del Ter: 

  • “Actuem amb Energia” fins el 26 de març.
  • “Un clic d’Eudald” (fotografies de natura) fins al 30 de març. 

Durant la Setmana Ambiental de Manlleu es concentra part de l’oferta d’activitats i recursos ambientals als centres escolars, que a banda de les activitats esmentades fan sortides i reben materials per treballar diversos temes a l’aula. 

La Setmana ambiental de Manlleu és organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVIC-UCC i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.


Imatges relacionades

170314 setmana_ambiental

Data de modificació: 14/03/2017 12:36:58

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter