Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

10/3/2017

L’Associació Sant Tomàs, nou soci del projecte de voluntariat destinat a produir aliments pel Sarró

Cada dimecres un grup de persones de l’associació ajuden a cultivar la superfície destinada a produir verdures fresques pel Sarró dins dels horts de Can Sanglas.

L’Ajuntament de Manlleu i l’Associació Sant Tomàs P.A.R.M.O. han signat un conveni de col·laboració per tal que persones usuàries d’aquesta entitat puguin ajudar a conrear la superfície de Can Sanglas destinada a produir aliments pel Sarró. 

La col·laboració serà setmanal i consistirà en què un grup de 8 persones del centre Ocupacional Sant Tomàs, amb el suport d’una professional, es desplaçaran cada dimecres de 10 a 12h per ajudar a les tasques d’hort que siguin necessàries depenent de les diferents èpoques de l’any. Aquesta col·laboració es farà tot l’any excepte el mes d’agost en què el Centre Ocupacional que l’entitat té a Manlleu és tancat. 

La finalitat del Centre Ocupacional és crear un espai que promogui la inclusió, desenvolupament personal i consciència social, mitjançant l’acció desinteressada de l’altre per motivar que la persona sigui activa i desenvolupi un rol útil i funcional en el teixit social. 

El projecte de voluntariat ambiental en l’àmbit de l’horticultura ecològica destinat a produir verdures fresques pel Sarró es va iniciar l’abril de l’any passat. Amb aquesta finalitat es van habilitar tres terrenys públics amb una superfície total de 450 m2 i durant el primer any de funcionament ha permès produir prop d’una tona de verdures fresques pel Sarró. El terreny més gran cultivat (285 m2) era el situat als horts de Can Sanglas, i atès l’èxit del projecte actualment ja té el doble de superfície. 

El projecte compta amb diverses persones voluntàries (jubilats, persones a l’atur, persones usuàries del mateix banc d’aliments, ...) i s’obre a la ciutadania o a qualsevol altra entitat interessada. En cas de voler-hi participar, poseu-vos en contacte amb el Servei de medi ambient de l’Ajuntament mediambient@manlleu.cat


Imatges relacionades

170310 horts sant tomas4
170310 horts sant tomas3
170310 horts sant tomas2
170310 horts sant tomas1

Data de modificació: 10/03/2017 12:59:12

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter