Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

10/3/2017

L’Institut del Ter de Manlleu presenta el seu Manifest Pedagògic realitzat i consensuat entre pares i mares, alumnes i docents

El dimecres dia 15 de març a les 8 del vespre es presentarà, al Museu del Ter, aquest manifest pedagògic que repassa 10 característiques rellevants del centre i els puntals de la seva proposta educativa.

L’Institut del Ter de Manlleu presenta al Museu del Ter, soci de projectes, el seu Manifest Pedagògic, document nascut del treball conjunt de representants de tots els estaments de l’institut a través d’un procés participatiu pioner. 

L’Institut del Ter presenta un document amb les fortaleses i directrius pedagògiques del centre, elaborat per alumnes, mestres i pares. L’aposta de l’Institut del Ter per la innovació educativa l’ha portat a treballar i redactar aquest document en forma de manifest que vol donar a conèixer els 10 elements que la comunitat educativa identifica com a significatius de l’Institut del Ter. 

El Manifest Pedagògic és el resultat d’un procés en el que tant alumnes, com pares i mares a través de l’AMPA, com mestres han treballat conjuntament per consensuar quins són aquests 10 elements que identifiquen el centre. 

A la presentació hi participarà l’alcalde, Àlex Garrido, el director de l’Institut del Ter, Ferran Crespo, i el director del Museu del Ter, Carles Garcia. Els acompanyaran també 2 dels alumnes que han participat en la redacció del document i una membre de l’AMPA. 

A la presentació, a més d’exposar els 10 punts del Manifest, s’explicarà també el MAGNET, programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament i l’Institut, que té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució. Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa. El programa està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta. A Manlleu, l’Institut del Ter i el Museu del Ter mantenen una estreta col·laboració en matèria educativa que ha permès al centre educatiu oferir activitats educatives diverses i personalitzades. 

La presentació es dirigeix a pares, mares i alumnes actuals de l’Institut del Ter i també a pares, mares i alumnes potencials. Aquesta presentació vol ser complementària a la jornada de portes obertes que tindrà lloc el dissabte dia 18 de març. 

La presentació del Manifest Pedagògic tindrà lloc el dimecres dia 15 de març a les 8 del vespre al Museu del Ter.


Imatges relacionades

170310 grup_manifest_pedagògic

Data de modificació: 10/03/2017 11:34:38

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter