Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

10/3/2017

Més de 700 persones responen el qüestionari ciutadà proposat en el marc del procés participatiu per definir el futur del vora Ter

La majoria dels participants opina que el vora Ter ha de tenir funcions molt vinculades amb la seva vessant més natural, sent un espai d’apropament entre ciutadania i natura. Les següents opcions destacades, estan relacionades amb usos i activitats, especialment els esportius.

El passat mes de febrer acabava el termini per participar en aquesta primera fase del procés participatiu de definició del Vora Ter*. Com a grans xifres destacar la important participació obtinguda, amb un total de 728 respostes, de les quals 690 s’han obtingut a través del formulari en línia i 38 a partir del qüestionari en paper. Entre aquestes, es destaca l’esforç fet amb els instituts de la població i que ha permès obtenir 308 respostes del col·lectiu més jove, entre 12 i 17 anys. El col·lectiu amb menys representació, respecte el total que representa en la població del municipi, és el de majors de 60 anys. 

El qüestionari ciutadà que han respost aquest 728 persones ens ha permès tenir, a banda del perfil dels participants, informació sobre com la població veu el Vora Ter avui i com se l’imagina en un futur. 

Pel que fa a les funcions que té actualment el Vora Ter, passejar és l’ús principal del passeig del Ter**. Sent aquesta opció preferent a tots els rangs d’edat. En segon lloc, fer-hi esport per lliure és l’opció amb més preferència, amb l’excepció del grup d’edat de més de 60 anys, que prefereix anar a observar la natura. La tercera opció ja mostra més variabilitat segons franges d’edat, mentre que pels més joves passar l’estona és la tercera opció preferida, el col·lectiu entre 18 i 25 anys ho compagina amb anar-hi a prendre alguna cosa. Els grups d’entre 26 i 40 i 41 a 60, opten per anar a observar la natura. 

Quan es tracta de la funció que es creu que hauria de tenir el Vora Ter en un futur les respostes van en la mateixa línia, la majoria dels participants opina que el vora Ter ha de tenir funcions molt vinculades amb la seva vessant més natural, sent un espai d’apropament entre ciutadania i natura. Les següents opcions destacades, estan relacionades amb usos i activitats, especialment els esportius. 

La percepció de l’estat en que es troba el passeig del Ter en general és bona. Tot i que, amb més detall, aspectes com la seguretat i la il·luminació semblen ser factors amb certes deficiències a millorar. 

En general, els participants expressen la voluntat d’ampliar el passeig del Ter. En aquest sentit, sobretot el tram riu avall que incorpora la Devesa, és el tram que preferentment els participants incorporarien al passeig. 

Accés al document de síntesis dels resultats: http://www.manlleu.cat/files/doc430/sintesi-questionari.pdf

En la segona fase del procés es realitzaran dues sessions de participació presencials, un taller de debat el 25 de març i un mapeig ciutadà el 22 d’abril.

 

170310 sessions_psg_ter

 

*Vora Ter: De la colònia Rusiñol fins a Can Llanas, incorporant el marge dret del Ter.

**Passeig del Ter: De la cantina del Pont fins a Can Llanas.

 

 


Imatges relacionades

170310 sessions_psg_ter

Data de modificació: 10/03/2017 10:19:49

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter