Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

7/3/2017

Manlleu ocupa el 4rt lloc al rànquing de portals de dades obertes catalans

El passat dissabte en el marc de la jornada #ODDCAT (Open Data Day CAT), organitzada per Ideograma i Iniciativa Barcelona Open Data, es va fer públic aquest rànquing que fa una revisió qualitativa dels diferents portals on es publiquen dades per als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

En la jornada celebrada a la Fàbrica Lehmann de Barcelona amb motiu del Dia de les Dades Obertes, el tema principal de debat va ser l’avaluació dels portals de Dades Obertes que poden utilitzar els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Es va buscar respondre a la pregunta: “Quina qualitat tenen els portals de dades obertes als quals pot accedir la ciutadania?”

En el marc de la jornada es va fer públic també el rànquing de dades obertes Opendaterscat, que és el resultat de l’opinió de persones que reutilitzen dades o les consulten o de qualsevol ciutadà/na interessada en unes institucions que afavoreixin i promoguin l’ús de dades obertes.

El rànquing ha estat elaborat per voluntaris/es i experts/es en la matèria, de forma col·laborativa i a través d’uns mateixos paràmetres d’avaluació. El resultat és una revisió qualitativa dels diferents portals on es publiquen dades per als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

Els primers llocs del rànquing els ocupen l’Ajuntament de Gava, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Tot seguit hi trobem l’Ajuntament de Manlleu, ocupant el 4rt lloc, seguit de l’Ajuntament de Terrassa que obté la mateixa puntuació. 

El rànquing i l’informe es podrà consultar properament a  http://opendataday.cat/


Imatges relacionades

170307 rànquig_portals_opendata

Data de modificació: 07/03/2017 09:42:50

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter