Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

2/3/2017

Es presenta a Manlleu “El Ter: crònica d’un riu”, de Quim Curbet

L’acte serà el divendres 10 de març a les 8 del vespre, a la sala d’exposicions de Can Puget. A la presentació hi intervindran Ponç Feliu, Gerent del Consorci del Ter, i Quim Curbet, autor del llibre.

El divendres dia 10 de març a les 8 del vespre es presentarà a Manlleu “El Ter: crònica d’un riu”, de Quim Curbet i publicat per Curbet Edicions, Col·leccions Fundació Valvi - Singulars i Plurals. L’acte es celebrarà a la sala d’exposicions de Can Puget, baixada de la Fidela 1-3.

«Aquesta excursió pel riu –un viatge que és alhora iniciàtic i evocador– es converteix també en un passeig literari. La prosa, com el riu, és agresta i líquida, rocosa i amb suaus meandres. Hi ha una estranya similitud entre l’evolució fluvial i la manera com Quim Curbet ens acosta a un riu que “treballa molt” i que arriba cansat al mar. Aquest endinsament en el riu és sobretot (i ho és de manera essencial) un acostament als que el van conèixer abans que nosaltres. Un Ter que està fet de persones més que no pas de cabal d’aigua.»

Josep M. Fonalleras

Quim Curbet (Girona, 1959). Editor, escriptor i fotògraf. L’any 1995 fundà Curbet Edicions i és col·laborador habitual en diversos mitjans de comunicació, actualment té una columna d’opinió bisetmanal al Diari de Girona, sota l’epígraf de «Barretades» i també està recollint en uns articles setmanals la seva visió personal de tots els municipis gironins.

Ha publicat conjuntament amb Xavier Coromines la guia «De Girona a Sant Feliu per la Via Verda», dues recopilacions dels seus articles a «Girona explicada als meus fills» i «No em miris el cul», el llibre de narracions «Vaig ser jo!» i «Girona contada a un transeúnte», un intent d’explicar la seva ciutat a un foraster amb un toc d’ironia, aquest llibre també ha estat editat en la seva versió catalana: «Girona explicada a un foraster».

És editor també de la revista «Fulls de l’escriptori» i ha compilat diverses miscel·lànies i libres col·lectius.

L’any 2006 li va ser atorgat el Premi de periodisme Manuel Bonmatí i el 2011 va guanyar el premi Rosa Leveroni de creació poètica amb el poemari «Amb ulls de vidre».

Quim Curbet es dedicà professionalment a la fotografia de l’any 1976 al 1984, d’aquest període en sorgiren dues exposicions: Hyde Park Speaker’s Corner a la Sala Fidel Aguilar i Fotografies de lluny i de més lluny a la Galeria Canon de Girona. Va guanyar l’any 1983, per la seva col·laboració fotogràfica, conjuntament amb Josep M. Fonalleras per la literària, el Premi Recvll d’entrevista literària. Recentment ha exposat les seves fotografies a la galeria Es Toc de Girona, la qual ha servit de fons inspirador del llibre «Aprenent a mirar» editat conjuntament amb poemes de Vinyet Panyella. El fons fotogràfic producte de la seva primera època està dipositat i catalogat al Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de Girona.


Imatges relacionades

170302 presentació_llibre_ter

Data de modificació: 02/03/2017 11:36:39

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter