Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

28/2/2017

Manlleu celebra el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb una quinzena d’activitats

Xerrades, exposicions, conferències i sortides són només algunes de les activitats que conformen el programa d’activitats d’enguany, que ja es va iniciar el passat 25 de febrer amb l’exposició de cartells “10 anys del SIAD” que es pot veure a la sala d’exposicions de Can Puget.

Manlleu inicia la campanya del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb un ampli programa d’activitats destinades a tots els públics, i apostant de nou per la participació ciutadana i la promoció de les dones des de diferents àmbits. 

El programa es va encetar el dia 25 de febrer amb la inauguració de l’exposició de cartells “10 anys del SIAD”, que es podrà visitar a Can Puget fins el 19 de març. El passat 21 de febrer, el ple municipal va aprovar l’adhesió de Manlleu al Manifest amb motiu del 8 de març de 2017, Dia internacional de les dones. 

La resta d’actes quedaran concentrats entre 3 i el 25 de març i seran en diversos formats: xerrades, sortides, exposicions i animació. Destaquem els actes i adjuntem el programa d’activitats on es concreten espais i horaris. 

El divendres 3 de març:

Conferència “Per ser nena: nena a l’antiga Grècia”, a càrrec de la doctora en història, Maria Dolors Molas. Aquesta conferència donarà pas a la inauguració de l’exposició “Per ser nena” a la Biblioteca municipal de Manlleu BBVA. 

El diumenge 5 de març:

Caminada popular feminista guiada de 13 km pels camins que antigament les dones recorrien per anar a treballar a les diverses fàbriques de la comarca. 

El dimarts 7 de març:

Lectura de fragments de Montserrat Roig per commemorar els 25è aniversari de la seva absència. 

El dimecres 8 març:

Lectura del Manifest del 8 de març a la plaça de Dalt Vila a càrrec de l’alumnat de l’Institut Antoni Pous. Acte seguit hi haurà animació i xocolatada per a tothom.

A les 8 del vespre al Museu del Ter la periodista Gemma Ruiz presentarà el llibre “Argelagues”, una història escrita en femení sobre 3 dones del Vallès que han de deixar el món rural per anar-se’n a treballar a les fàbriques de la ciutat. 

El dijous 9 de març:

Xerrada sobre artteràpia i gestió de les emocions a la sala d’actes de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu. 

El dissabte 11 de març:

Sortida guiada per Assumpta Montellà a la Maternitat d’Elna, coneguda per ser un palauet en ruïnes que gràcies a Elisabeth Eidenbenz va poder ser transformat en una maternitat i va fer possible que centenars de dones refugiades poguessin donar a llum allà, salvant així tant la seva vida com la dels seus nadons durant la guerra civil espanyola.

El mateix dissabte a les 6 de la tarda  hi haurà una conferència a l’Ateneu sobre lactància materna i conciliació familiar a càrrec de l’advocada Mònica Tornadijo, juntament amb una exposició fotogràfica sobre la mateixa temàtica que es podrà visitar fins l’11 d’abril. 

El diumenge 12 de març:

Sessió de cinema a Casal Gràcia: Un amor de verano, guanyadora del Festival de Locarno del Variety Piazza Grande Award. 

El dijous 16 de març:

Conferència “ Una infància entre telers. Nenes treballadores del tèxtil” a càrrec d’Àngels Caba Gusi, al Museu del Ter. 

El dissabte 25 de març:

L’hora del conte “No tenen remei” a càrrec de la narradora Lídia Clua a la Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA. 

A nivell comarcal s’obre la convocatòria al VI Concurs de cartells vinculats al 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones. L’obra guanyadora serà la imatge comarcal de la campanya del 25 de novembre i, a més, obtindrà un premi econòmic de 400 €. La data límit de presentació de les obres és el 28 d’abril a les 14 h i es poden entregar al Servei d’Informació i Atenció a la Dona de Manlleu (carrer Enric Delaris, 7). Podeu consultar les bases del concurs al web de l’Ajuntament de Manlleu www.manlleu.cat  

 


Imatges relacionades

8marc17

Documentació adjunta

Data de modificació: 28/02/2017 13:00:18

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter