Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

27/1/2017

Manlleu atén 71 sol·licituds de mediació ciutadana durant el 2016

L’Ajuntament de Manlleu, des de l’any 2012, disposa d’un Servei de Mediació Ciutadana al que hi poden accedir gratuïtament tots els ciutadans que desitgin trobar una solució als conflictes, a través del diàleg, sense haver de recórrer als tribunals.

El passat dissabte dia 21 de gener es va celebrar el dia Europeu de la mediació  amb diversos actes i reportatges sobre aquesta modalitat de resolució de conflictes. L’Ajuntament de Manlleu, amb el suport de la Diputació de Barcelona, des de l’any 2012 disposa d’un Servei de Mediació Ciutadana al que hi poden accedir gratuïtament tots els ciutadans que desitgin trobar una solució als conflictes, a través del diàleg, sense haver de recórrer als tribunals. 

Durant l’any 2016 aquest servei va rebre 71 sol·licituds de mediació, de les quals 22 s’han resolt amb acords signats per les dues parts. En 20 dels casos el Servei de Mediació Ciutadana, parlant amb les dues parts, va facilitar eines per a la millora de la situació conflictiva. En 5 casos no es va arribar a cap acord. 

Dades de la mediació ciutadana a Manlleu 2016: 

  • Segons les edats de les persones, les de 30 a 64 anys eren majoria.
  • Per sexes, hi ha participat 69 homes i 35 dones.
  • Les persones de nacionalitat espanyola han estat 80 i les persones d’altres nacionalitats 43. 
  • Els temes que han preocupat més als usuaris del servei han estat els problemes de veïnatge, dels quals sobresurten les dificultats de comunicació amb els veïns, les molèsties per sorolls, seguit per pels deutes en les quotes de la comunitat de propietaris. També les qüestions contractuals, lloguers, compra-venda, han centrat l’atenció de la mediació. 

Manlleu ha treballat també en la formació en mediació, s’ha impulsat un grup d’Agents Facilitadores de la Convivència que s’interessa per la millora  de la convivència ciutadana a través de trobades periòdiques d’anàlisi de conflictes i de formació.


Imatges relacionades

170127 mediació

Data de modificació: 27/01/2017 10:31:18

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter