Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

24/1/2017

Can Puget acull l’exposició ‘Escombros” del dibuixant madrileny, Andrés Rábago, conegut pel pseudònim de El Roto

El proper dijous, 26 de gener, a les 19 h, tindrà lloc a la Sala d’exposicions de Can Puget de Manlleu, la inauguració de l’exposició “Escombros”. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i del Rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña.

Andrés Rábago (El Roto) és pintor i dibuixant. Durant els anys 70 i 80, amb el pseudònim OPS, va col·laborar en nombrosos mitjans, com Hermano Lobo, La Codorniz, Triunfo o Madriz. El seu dibuix feia referència a l’inconscient i se situava en un context estilístic proper al surrealisme i al moviment Pànic. Amb l’arribada de la democràcia, OPS es va silenciar i va aparèixer un nou pseudònim, El Roto, la sàtira social del qual prova de trencar cada dia la condició de l’individu-massa i d’alertar la consciència d’una realitat anestèsica. Els dibuixos d’El Roto s’han publicat en diaris com Diario16 o El Independiente i, des de fa anys, a El País.

 

L’exposició, que es podrà visitar a la Sala d’exposicions de Can Puget  del 27 de gener fins al 19 de febrer de 2017, de dijous a diumenge de 6 a 8 del vespre, s’inaugurarà el proper dijous dia 26 de gener a les 7 de la tarda.

 

L’exposició ha estat comissariada per Toni Coromina i s’ha exposat a diferents indrets de Catalunya, com Vic, Granollers i Manresa, en el marc del programa  FEM UVic-UCC Territori.

 

Manlleu, gener de 2017

 


Documentació adjunta

Data de modificació: 25/01/2017 08:41:30

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter