Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

13/6/2016

Trenta anys de Festival Flamenco a Manlleu

Els jardins de Can Puget de Manlleu acolliran el XXX Festival Flamenco de Manlleu. Serà el dissabte dia 18 de juny a partir de les 20.30 h.

Fa trenta anys que es va celebrar el primer Festival Flamenco de Manlleu organitzat per l’A.C.A. Peña Flamenca de Manlleu en el marc de les festes del barri de l’Erm. Trenta festivals que han marcat el dia a dia de la Peña. 

Des de la Peña comenten “ Des del primer dia va quedar clar que el festival no era un simple espectacle. La Peña s’hi compromet amb l’organització, però també, amb la realització, inicialment va aportar-hi cantaores, aquest any hi aporta grups de ball flamenc com Azalea, Sinlache i el molt consolidat i vibrant Sal y Pañí, amb els corresponents guitarristes, Diego Valle i en Paco Romero, que amb el cantaor Luís Cribillés, formen un grup de llarga i reconeguda trajectòria en el món del flamenc. D’alguna manera aquesta presentació del ball flamenco posa de manifest l’èxit del festival que no solament es gaudeix, sinó que estimula la formació de nous artistes flamencs. Precisament per a impulsar una vegada més el binomi gaudi-aprenentatge hi haurà l’actuació del bailaor Juan Mateos.” 

La part principal del festival està dedicada al cante. Enguany es compta amb dos guitarristes acompanyants de gran solvència. Joselito de Pura amb un toc de guitarra pulcre i precís i Juan Ramon Caro que el públic d’Osona coneix sobradament. Ha tocat pels millors, Mayte Martín, Miguel Poveda, Enrique Morente, etc., i en els millors escenaris, Festival de Flamenco de Ciutat Vella Barcelona, Festival de Tokio i Festival de Flamenco de Nova York, entre altres. 

La cantaora i els cantaores, Antonia Contreras, a més d’aconseguir una qualitat exquisita en els cantes por soleá, siguiriyas, tangos, rondeña, caña o cartagenera és una referent, indiscutible, en el cante per malagueñas. A més del cante amb guitarrista s’ha passejat per tot el món amb grans orquestres interpretant l’Amor Brujo de Manuel de Falla i la Suite Iberia de Isaac Albéniz. De Pedro el Granaino cal destacar els matisos de la seva veu, la manera d’interpretar els cantes, el respecte pels clàssics, un gran carisma personal i una veu gitana i antiga que resulta inconfusible. Gràcies a tots aquests registres el 2013 va aconseguir el 2n. premi en el “Concurso Nacional de Arte Flamenco” de Córdoba. I finalment Chichi de Alcalá, podríem dir que és un vell conegut. Ell va venir l’any 1987 quan per primera vegada el festival que la Peña feia al mes de juny es va anomenar “Festival Flamenco”, durant tots aquests anys s’ha mantingut la relació i Chichi sorprendrà com ho va fer fa trenta anys enrere amb "pureza y garra". 

El mestre de cerimònies com en altres ocasions és un dels locutors del programa radiofònic de la Peña a Ràdio Manlleu, Antonio López. Té l’agilitat i el mestratge necessari per presentar de manera propera i precisa tots els esdeveniments que s’aniran desgranant durant el festival. 

Amb motiu d’aquest 30è aniversari els artistes de la Peña, que assoleixen més nivell any rere any, acompanyaran als cantaores, cantaora i guitarristes de primera línia. 

Els jardins de Can Puget de Manlleu acolliran aquest Festival de Flamenco i la celebració d’aquest 30è aniversari el dissabte dia 18 de juny de 2016, a partir de les 20.30 h. 


Data de modificació: 14/06/2016 15:10:43

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter