Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

24/11/2016

Contenidors a domicili per separar les restes verdes de l’hort i del jardí

Es tracta de contenidors d'orgànica que es distribuiran gratuïtament a domicili en les properes setmanes a les famílies del municipi que ho hagin demanat.

Gràcies a una subvenció obtinguda per millorar la recollida selectiva de la matèria orgànica, l’Ajuntament regalarà contenidors perquè les famílies que tinguin hort o jardí puguin separar les restes verdes més còmodament a casa. Es vol evitar que per error o confusió es dipositin als contenidors de rebuig (verd fosc) i acabin anant a l’abocador.

Es tracta de contenidors marró de 120 o 240l que es distribuiran gratuïtament a domicili en les properes setmanes a les famílies del municipi que ho hagin demanat. Les famílies que encara no s’hagin apuntat i hi tinguin interès, cal que ho comuniquin al Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament al llarg dels propers dies (mediambient@manlleu.cat, telèfon 93 850 66 66, ext. 20120).

L’ús i funcionament d’aquests contenidors serà el següent:

  • El contenidor es donarà en propietat i s’haurà de tenir sempre a dins de casa. Un cop estigui ple, caldrà treure’l a l’àrea de contenidors més propera per tal que sigui buidat pel servei de recollida. La recollida de la matèria orgànica es fa tots els dilluns, dimarts, dijous i dissabtes a partir de les 6 del matí.
  • S’hi hauran de dipositar únicament les restes verdes (fulles, branques, gespa...) sense bossa de plàstic.
  • Un cop el contenidor hagi estat buidat pel camió de deixalles caldrà entrar-lo a casa el més aviat possible ja que no s’ha de deixar al carrer.
  • És important que quan el contenidor es deixi al carrer estigui tancat amb clau. Un cop buidat, el servei de recollida el tornarà a deixar tancat, de tal manera que ningú més pugui fer-ne ús. 

La compra i distribució d’aquests contenidors ha estat possible gràcies a una subvenció concedida pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i per l’Agència de Residus de Catalunya.

Separar millor les restes verdes suposa dur menys residus a l’abocador i reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. Així doncs, s’aconsegueix una millora local però també global en la mesura que es contribueix a la lluita contra el canvi climàtic.


Imatges relacionades

Contenidor 120l

Data de modificació: 25/11/2016 08:47:30

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter