Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

22/11/2016

Cap de setmana de flamenc a Manlleu, el Concurs Nacional de Cante Flamenc EL CANDIL arriba a la XVIII edició

La Peña Flamenca de Manlleu organitza una nova edició de ‘El Candil’, concurs de ‘cante’ jove de referència a Catalunya. Com és habitual, Manlleu serà la seu de la final, que es celebrarà el proper dissabte 26 de novembre de 2016 a la sala d’actes del Col·legi Puig Agut.

El Concurs Nacional de Cante Flamenc EL CANDIL de Manlleu arriba a la XVIII edició i celebra la final aquest dissabte dia 26 de novembre. 

‘El Candil’ és un concurs biennal de ‘cante’ flamenc adreçat a joves nascuts a partir de l’1 de gener del 1986. D’aquesta manera l’entitat manlleuenca intenta fomentar l’art del flamenc entre els més joves. 

‘El Candil’ s’ha consolidat com el concurs de ‘cante’ jove de referència a Catalunya, i també ha guanyat molta força a la resta de l’estat. 

El desenvolupament del concurs ha constat de diverses fases preliminars. El 29 d’octubre la localitat d’Alcaudete (Jaén) va acollir la primera preliminar, La Peña Flamenca Fosforíto de Córdoba va ser la seu de la segona, el 30 d’octubre, i el passat 5 de novembre la Peña Los Aficionados de Cornellà va tancar la fase preliminar. D’aquestes tres fases preliminars, han quedat cinc finalistes que disputaran la gran final del XVIII Concurs Nacional de Cante EL CANDIL, el proper dissabte 26 de novembre de 2016 a Manlleu, a la sala d’actes del Col·legi Puig-Agut. 

El guitarrista Juan Ramón Caro, guanyador de la ‘Lámpara Minera 2016’ i guitarrista reconegut a nivell estatal i internacionalment i guitarrista oficial del certamen, també serà a la gran final acompanyant als participants que ho desitgin. 

La vetllada comptarà amb l’actuació dels guitarristes de la Peña Flamenca de Manlleu, José Tarrias i Carles Martos, oferint un concert de petit format mentre el jurat delibera i dóna el nom dels guanyadors. 

Aquest concurs mostra els vincles entre Catalunya i Andalusia partint del ‘cante’ com a fil unificador. El concurs uneix localitats i diverses entitats relacionades amb el flamenc, que unint forces entre elles presenten un concurs de gran qualitat d’un art declarat recentment patrimoni immaterial de la humanitat. 

L’organització del concurs agraeix a entitats i institucions col·laboradores el seu suport a aquest esdeveniment que porta el flamenc com a bandera. 

AL CANTE:

Thais Hernández (Barcelona)

José A. Romero “El Perrito” (Càdiz)

Alfonso León (Córdoba)

José A. Laguna “El Boleco” (Sevilla)

Pablo Padilla (Cádiz) 

GUITARRISTA OFICIAL: Juan Ramón Caro 

AMB L’ACTUACIÓ: Duet de guitarres de José Tarrias i Carles Martos 

PRESENTADOR: Antonio López


Data de modificació: 23/11/2016 13:29:17

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter