Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

18/11/2016

Es presenta a Manlleu el llibre de Josefa Contijoch “La passió segons Maria Mercè Marçal. Dietari d’una amistat”

Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, presentarà la darrera obra publicada de Josefa Contijoch, La passió segons Maria Mercè Marçal. Dietari d’una amistat, el proper dijous dia 24 de novembre a 2/4 de 8 del vespre a l’Auditori Antiga Caixa Manlleu.

Laura Borràs presentarà el llibre de Josefa Contijoch “La passió segons Maria Mercè Marçal. Dietari d’una amistat” (Lleonard Muntané, editor), a la Biblioteca Municipal de Manlleu. La presentació serà el dijous, 24 de novembre, a les 19.30h, a l’Auditori Antiga Caixa Manlleu. 

Segons Contijoch l’obra “relata els últims mesos de vida de la poeta, a partir de la metàstasi que se li va produir al setembre del 1997. Vaig decidir portar un dietari on anotava a la voleia la conversa que havíem tingut, les característiques i la tonalitat. La nostra amistat i la meva predilecció per la Marçal hi queden netament destacades. Durant l’agost de l’any 1998, vaig entrar a l’ordinador, febrosament, aquests textos escrits a mà. No me’ls havia tornat a mirar –per pudor i per angúnia– fins a l’any. Em va semblar que era un text prou revelador de les darreries del seu esperit afuat i lúcid. Heus-lo aquí.”

El llibre inclou un recull fotogràfic inèdit, amb fotografies fetes per la mateixa Josefa Contijoch. 

Al final de l’acte es podran adquirir exemplars del llibre.

 


Imatges relacionades

161118 la passió segons mmm rgb
161118 cartell contijoch marcal

Data de modificació: 18/11/2016 13:56:42

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter