Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

18/11/2016

L’Ajuntament de Manlleu incorpora a cinc joves amb contracte de pràctiques en el marc del Programa Europeu de Garantia Juvenil

Aquests joves gaudiran d’un contracte de pràctiques remunerades, de sis mesos, per millorar les seves competències professionals i desenvolupar-se professionalment com a tècnics de comunicació, medi ambient, noves tecnologies (Punt TIC) i en l’aula d’auto-aprenentatge d’idiomes de la biblioteca.

L’Ajuntament de Manlleu ha participat activament en el programa de Garantia Juvenil contractant a cinc persones en pràctiques, i derivant-ne d’altres a ajuntaments i entitats de la comarca.

Els cinc joves s’han incorporat aquesta setmana a l’Ajuntament de Manlleu, amb contracte de pràctiques per sis mesos, en el marc del Programa Europeu de Garantia Juvenil del Servei d’Ocupació de Catalunya, que posa en marxa diverses mesures per facilitar l’entrada dels joves al mercat laboral i per incentivar que es continuïn formant.

Es tracta d’una oportunitat per a un col·lectiu que sovint es veu obligat a sortir del municipi i la comarca davant la manca d’oportunitats laborals en el seu sector. 

Aquests joves gaudiran d’un contracte de pràctiques de sis mesos, per millorar les seves competències professionals i desenvolupar-se professionalment -com a tècnics de comunicació, medi ambient, auxiliar informàtic i en l’aula d’auto-aprenentatge d’idiomes de la biblioteca- i adquirir experiència per introduir-se posteriorment al mercat laboral. Els destinataris d’aquesta convocatòria eren joves amb un cicle formatiu de grau mitjà, superior o estudis universitaris. 

Aquesta iniciativa Europea pretén millorar la situació dels joves al nostre país i reduir l’atur juvenil subvencionant contractes, tant en organismes públics com empreses, i fomentant la contractació, la formació i l’emprenedoria.  

El Servei d’Ocupació de l’OPE està treballant amb els joves del municipi i actualment 221joves ja estan registrats a Garantia Juvenil, que és el primer requisit per poder ser beneficiari de les mesures que es plantegen en el marc d’aquests programes. El fet de tenir el registre d’aquestes persones ha permès, no només la contractació de cinc joves, sinó la derivació d’altres joves manlleuencs a d’altres ajuntaments i entitats de la comarca.


Imatges relacionades

161118 tècnics garantia_juvenil

Data de modificació: 25/11/2016 15:06:28

CERCADOR

Cerca de continguts, preguntes, etc
Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter