Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

17/11/2016

Jordi Molina presenta "Matèria del temps" a l'Ateneu Manlleu

Aquest és un espectacle únic que té la tenora com a protagonista. El concert serà el dissabte dia 19 de novembre a les 7 de la tarda.

L'Ateneu de Manlleu viurà, coincidint amb Santa Cecília, patrona de la música, un cap de setmana musical. L'aposta de l'Ateneu és mostrar aquest cap de setmana propostes que no són molt presents en la programació habitual. Dissabte, 19 de novembre, el tenora i compositor, Jordi Molina, presentarà el seu aclamat espectacle «Matèria del temps». El diumenge, 20 de novembre, serà el torn per la música coral amb l'actuació de tres formacions de música coral de Manlleu: Quartet Antiga i les corals Serpencanta i Regina de Manlleu.

Després de més de tres dècades de reconeguda trajectòria professional, el tenora i compositor, Jordi Molina presenta «Matèria del temps». El seu projecte musical és únic i sense cap referent similar al panorama musical català. Aquest disc i espectacle és una producció en què el so instrumental d’una tenora lidera un conjunt de músics d’alt nivell amb clara voluntat d’aconseguir una important penetració social en la línia del que ja ha passat en realitats culturals singulars com Galícia o Euskadi. Ara arriba a Osona on es presentarà en concert el dissabte, 19 de novembre, a les 7 de la tarda acompanyat de músics de molt nivell com Joan Díaz (teclats i melòdica), Joan Aguiar (guitarra, guitarró, violí i mandola), Ramon Prats (bateria), Franco Molinari (contrabaix) i Marc Vila (percussions).

El projecte pren el títol d’un dels quadres més representatius d’Antoni Tàpies, una de les inspiracions de Molina, que s’ha submergit en una producció plantejada com un procés creatiu integral que recull bona part de l’aprenentatge que he assolit en tota la seva trajectòria. Ho fa amb la certesa que públic i mercat sabran veure en aquesta «Matèria del temps» és una oportunitat de conèixer un so que és el d’un territori singular, en constant evolució i ebullició. Música d’autoria pròpia que és d’arrel però que mescla llenguatges i influències: d’allò més tradicional a allò més innovador. De la improvisació i el jazz, passant pel cant d’estil i l’havanera.

Aquest espectacle, inclòs dins de la programació del Circuit Folk en què participa l'Ateneu, ja s'ha pogut veure fins ara les festes de la Mercè de Barcelona o la Fira Mediterrània de Manresa. L' 11 de febrer de 2017, «Matèria del temps» s'estrenarà a l’Auditori de Barcelona. Les entrades per aquest concert es poden comprar a http://bit.ly/Ateneuentradesmolina

 

Segona edició del concert de Santa Cecília que vol ser una mostra de la música coral de Manlleu.

El diumenge, 20 de novembre, l'Ateneu Manlleu acollirà, per segon any, un concert de música coral per celebrar Santa Cecília. Seguint la iniciativa que va començar l'any passat aquest any també s'ha convidat a formacions corals de Manlleu. A partir de les 6 de la tarda, Quartet Antiga i les corals Regina i Serpencanta actuaran en un concert gratuït.

Quartet Antiga és una jove formació de música coral formada per músics osonencs amb una àmplia formació musical i que es presenta en aquest concert.

La coral Regina de Manlleu és la coral amb més prestigi de Manlleu. Fundada l’any 1987 per un grup de sis estudiants de música, n’han estat al capdavant Xavier Solà, Jordi Domènech, Eva Martínez, Montserrat Meneses i Jordi Lluch, actual director. El seu repertori que comprèn més de 500 anys de la història de la música,

La Coral Serpencanta és un coral popular fundada el 1999. Actualment la componen uns cinquanta cantaires i la dirigeix Dolors Lozano. El seu repertori és variat entre música popular catalana i cançons d’altres tradicions musicals.

 

 


Imatges relacionades

161117 Jordi Molina

Data de modificació: 17/11/2016 13:37:02

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter