Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

2/11/2016

Xerrada-taller “Eduquem les emocions en família” a Manlleu

El proper divendres dia 4 de novembre, de 20 a 22 h, tindrà lloc a la sala de sessions l’Ajuntament de Manlleu la primera sessió d’un cicle de tres tallers dedicats a l’educació emocional en família.

La xerrada-taller “Eduquem les emocions en família” s’organitza en el marc de les activitats de la Xarxampa. El proper divendres dia 4 de novembre, de 8 a 10 del vespre, tindrà lloc a la sala de plens la primera sessió d’un cicle de tres tallers dedicats a l’educació emocional en família. 

La finalitat del taller és crear consciència als pares i mares sobre com les emocions poden regir el seu comportament i el dels seus fills i aprendre a identificar-les, gestionar-les i utilitzar-les, mitjançant els principis de la intel·ligència emocional. Els continguts que es treballaran tenen a veure amb la intel·ligència i la consciència emocional, el procés i gestió de les emocions, l’autonomia emocional, les habilitats socials, les competències per a la vida i el benestar, com ajudar els fills a prendre consciència de les seves emocions, l’empatia i l’escolta activa i la resolució de conflictes. 

El taller s’estructura en tres sessions, les dues primeres adreçades als pares i mares i la tercera pensada per què la comparteixin pares i mares acompanyats dels fills i filles. A la primera sessió es posaran en comú experiències i es treballarà la presa de consciència personal de les emocions. A la segona sessió s’aprendran i es posaran en pràctica tècniques d’intel·ligència emocional. I a la tercera es faran dinàmiques individuals i grupals a fi d’ajudar a la creació de llaços emocionals efectius entre pares, mares i fills. 

Aquesta és una proposta diferent de les que s’han fet fins ara a l’Escola de mares i pares de Manlleu, pel fet de ser un taller en tres sessions, però molt especialment perquè la darrera sessió és conjunta amb els fills. 

Aquesta activitat forma part del catàleg de l’Escola de mares i pares de Manlleu, Xarxampa, que ha programat per a tot el curs escolar 2016-17 més de 10 activitats amb la finalitat d’abordar les qüestions educatives que interessen a les famílies i crear un espai de diàleg i d’intercanvi d’experiències. La comissió de la Xarxampa està formada pel servei d’Educació de l’Ajuntament de Manlleu i representants de totes les AMPA dels centres educatius de la ciutat. 

La Xarxampa es va crear en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, ja fa més de deu anys. Aquest Pla està liderat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb l’Ajuntament de Manlleu. I concretament aquest taller està subvencionat per la Diputació de Barcelona. 

Totes les activitats són gratuïtes i només us heu d’inscriure a educacio@manlleu.cat especificant a quin acte voleu assistir i el vostre nom i telèfon.


Imatges relacionades

161102 xarxampa_emocions

Data de modificació: 02/11/2016 14:03:52

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter