Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

28/10/2016

Manlleu tornarà a lluir aparadors convertits en galeries d’art a cel obert

La ciutat de Manlleu tornarà a ser l’epicentre de l’art contemporani el proper 5 de novembre, quan es donarà el tret de sortida a la tercera edició de la Manlleu Galeria d’Art, una iniciativa que combina dinamització comercial i cultura. Durant dos mesos, els locals comercials en desús es transformaran en galeries d’art a peu de carrer.

Del 5 de novembre al 8 de gener, els locals comercials desocupats de Manlleu tornaran a prendre vida en el marc de la tercera edició de la Manlleu Galeria d’Art, una mostra que va néixer amb l’objectiu de dinamitzar els espais de les artèries comercials que havien quedat sense activitat a causa de la crisi immobiliària de l’última dècada. Per fer-ho, es va proposar d’exhibir obres d’art en aquests locals i així donar-los visibilitat. 

La iniciativa és una realitat fruit de la col·laboració público-privada entre l’ajuntament de Manlleu i l’agència creativa Arkham Studio, que va proposar centrar-se en l’art contemporani i convertir la ciutat de Manlleu en una galeria d’art a peu de carrer. Així va néixer l’MGA, una mostra que situa l’art contemporani a fora dels museus i l’acosta als ciutadans que potser no en són consumidors habituals. 

La Manlleu Galeria d’Art proposa al visitant fer una ruta guiada per els nou aparadors que conformen la galeria. Cada espai conté obres d’artistes que s’agrupen segons les diferents disciplines artístiques: il·lustració, disseny gràfic, pintura, art abstracte, fotografia i, la novetat d’enguany: surrealisme pop. A diferència d’altres anys, la visita guiada acabarà amb una performance que anirà a càrrec del controvertit artista murcià Miguel Andrés, que oferirà l’acció Remembranza, creada expressament per l’MGA. 

A banda de la visita guiada per als diferents espais, l’MGA completa el programa amb activitats paral·leles que, per primera vegada, es concentraran totes en una única jornada d’art contemporani: el dia 5 de novembre. 

5 de novembre, Jornada d’art contemporani

El tret de sortida de l’MGA serà el dissabte 5 de novembre. Aquesta data significarà la inauguració i, alhora, la jornada central de l’MGA 2016, que comptarà amb la visita guiada, un dinar al Museu del Ter, una xerrada d’artistes sobre el procés creatiu, una taula rodona, una perfomance i una instal·lació al mig de la plaça Fra Bernadí. La mostra d’art als aparadors seguirà oberta fins el 8 de gener. 

Durant tot el mes de desembre, l’Espai Express de la Plaça Fra Bernadí acollirà el Mercat d’Art, un espai de venda d’obres inèdites d’artistes locals o que han format part de la MGA. El format d’aquetes peces pretén ser proper, funcional i assequible, per apropar-lo al màxim de gent possible. 

Els artistes

L’MGA combina les obres d’artistes emergents amb d’altres de més consolidats. En aquesta edició trobem noms de reconeguts artistes locals, però també n’hi ha d’altres que provenen d’arreu de Catalunya. La idea és que amb l’obra d’uns i altres, s’aconsegueixi una mostra diversa, contemporània. Consulta els artistes al programa. 

Els espais de l’MGA

Els espais són nou aparadors situats a les artèries comercials de Manlleu i al nucli antic. Aquest any, com a novetat, s’ha incorporat com a nou espai la Plaça Fra Bernadí, on els ciutadans de Manlleu podran interactuar amb la instal·lació  ‘A cor obert’ de l’artista barceloní Fèlix Vinyals.

Tots els locals cedits per aquest edició estan a la venda o lloguer. La intenció és que el Manlleu Galeria d’Art ajudi a visibilitzar aquests locals i que despertar l’interès de possibles compradors o llogaters. A la web de l’MGA (www.manlleu.cat/mga/) es pot consultar la fitxa tècnica dels espais.

L’MGA en dades

  • 9 espais d’art
  • 16 artistes d’art contemporani
  • 10 disciplines artístiques
  • 27 obres exposades
  • 200 peces al Mercat d’Art
  • 3 edicions de l’MGA

Imatges relacionades

161028 MGA

Data de modificació: 28/10/2016 12:01:06

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter