Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

28/9/2016

El projecte #Invulnerables s’estrena a Manlleu

Setze infants (11 nenes i 5 nens) de 4 a 13 anys de Manlleu han pogut participar i gaudir de Casal d’Estiu durant el mes de juliol en el marc del projecte #Invulnerables. Aquesta ha estat una de les primeres accions executades del projecte, que a Manlleu coordina la Fundació Projecte i Vida

A la Junta de Govern Local de 2/06/2016 Manlleu va aprovar el conveni del projecte #Invulnerables. El projecte neix l’any 2015, a instàncies d'una proposta realitzada per Sor Lucía Caram des de la Fundació Rosa Oriol, al FC Barcelona, a l'Obra Social La Caixa i el Govern de la Generalitat de Catalunya, on es planteja assumir el repte de posar en marxa un programa pilot a Catalunya per lluitar per la igualtat d'oportunitats de les famílies amb nens en risc o en situació d'exclusió social. 

#Invulnerables vol pal·liar situacions de pobresa fent especial incidència en els infants i les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, amb l’objectiu de trencar el cercle de la pobresa que deixa marginades a moltes persones per causes que són evitables. La Fundació “la Caixa” aporta el seus programes Pro infància i Incorpora com a eines bàsiques dins del projecte. 

Manlleu és una de les vuit zones de Catalunya escollides per portar a terme el projecte #Invulnerables, juntament amb Figueres, Salt, Lloret de Mar, Lleida (barri Mariola), Manresa, El Vendrell i Tortosa. Aquestes zones s’han triat en funció dels indicadors de risc de pobresa i exclusió social presentats el mes d’octubre del 2015 pel Departament de Benestar Social i Família. 

A Manlleu, Fundació Projecte i Vida és l’entitat coordinadora del Projecte #Invulnerables. Aquesta fundació treballa conjuntament amb els Serveis Socials de l’ajuntament per liderar el projecte buscant la col·laboració de tots els agents del territori (centres educatius, serveis de Salut, entitats del tercer sector..) a través de la xarxa XIAM, Xarxa d’atenció a la infància i adolescència de Manlleu. 

Fundació Projecte i Vida es compromet a ser un referent estable d’aquestes famílies, creant  vincle, posant el focus amb les seves potencialitats, involucrant la xarxa per tal d’aconseguir un impacte significatiu, generant canvis i millores i garantint la igualtat d’oportunitats dels infants i famílies de Manlleu. 

El passat estiu i gràcies al projecte #Invulnerables 16 infants (11 nenes i 5 nens) de 4 a 13 anys de Manlleu han pogut participar i gaudir de Casals d’Estiu durant tot el mes de juliol. S’hi ha destinat el 14% del pressupost del curs 2015/2016. 

A Manlleu, pel curs 2016/2017 #Invulnerables posarà a disposició de 50 famílies del territori, recursos i serveis del Programa de la Fundació “la Caixa” Pro infància com reforç educatiu, atenció logopèdica, atenció psicomotriu, equipament escolar, atenció terapèutica amb famílies, atenció psicosocial personalitzada, ulleres, audiòfons, suport psicològic, etc.


Imatges relacionades

160928 XIAM_invulnerables

Data de modificació: 28/09/2016 12:33:58

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter