Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu

6/6/2016

Finalitza la 12a edició del curs de coneixement de la societat catalana i de l’entorn

El curs, organitzat per l’Ajuntament de Manlleu, ha tingut una durada de 44 hores, repartides al llarg de tres mesos i ha anat destinat a persones nouvingudes al municipi.

La 12a edició d’aquest curs ha tingut una durada de 44 hores, repartides al llarg de tres mesos i ha anat destinat a persones nouvingudes al municipi. Aquest grup ha estat format per disset persones, homes i dones, de diferents nacionalitats (Marroc, Ghana). D’aquestes 17 persones, 12 han finalitzat el curs i han obtingut el diploma que els servirà a l’hora de renovar el seu permís de residència o tramitar-lo, si és el cas. 

L’objectiu d’aquesta formació és donar uns coneixements bàsics de la societat catalana i del municipi per tal d’afavorir la seva autonomia a l’hora d’utilitzar els serveis i la seva integració social. El curs inclou coneixements de Catalunya i la societat catalana, del món laboral i la llei d’estrangeria, dels drets i deures dels ciutadans, i dels serveis públics. A més els assistents poden conèixer directament cada un dels serveis de la ciutat i rebre les explicacions sobre el seu funcionament per part de les persones referents. 

Les persones que fan aquest curs també han dedicat 3 hores a participar en una activitat comunitària relacionada amb el programa TempsXTemps , col·laborant en l’intercanvi de roba. 

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va fer el passat 31 de maig la cloenda del curs i el lliurament de diplomes on va destacar l’interès mostrat per conèixer el país i la ciutat on viuen de tots els i les alumnes participants. 

Al llarg d’aquestes 12 edicions (2 grups cada any) han passat per aquesta formació 155 persones estrangeres nouvingudes a Manlleu. 

De cara a la tardor s’iniciarà la propera edició d’aquesta formació, que respon al que estableix la Llei 10/2010, d’acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya.


Imatges relacionades

Curs coneixement entorn

Data de modificació: 14/06/2016 14:53:54

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter