Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

27/3/2019

Un taller de descoberta al nou itinerari ambiental de la platja del Dolcet obrirà la 15a edició de la Setmana Ambiental de Manlleu

Enguany la Setmana Ambiental es celebra de l’1 al 7 d’abril i inclou una plantada de més de 100 arbres de ribera al marge esquerre del riu Ter situat entre l’embarcador i el carrer Sant Martí.

Les activitats començaran el divendres 29 de març a les 6 de la tarda, amb un berenar popular i un taller de descoberta al nou itinerari ambiental de la platja del Dolcet. Amb la construcció d’aquest itinerari s’ha volgut ordenar els diferents usos i convertir aquest bosc de ribera en un espai d’aprenentatge per a l’educació ambiental. El nou itinerari ambiental ha estat possible gràcies al suport econòmic de la Diputació de Barcelona.

Del dilluns 1 al divendres 5 d’abril l’Ecoestació arriba a Manlleu per potenciar la recollida selectiva a les escoles i a la població en general. Trobareu l’Ecoestació a:  

  • Dilluns dia 1 d'abril a la plaça Fra Bernadí de 8 a 14h
  • Dimarts dia 2 a l'Institut Antoni Pous i Argila de 9 a 15h (ús exclusiu escolar).
  • Dimecres dia 3 a l'Hospital Sant Jaume de 9 a 15h
  • Dijous dia 4 a l'Hospital Sant Jaume de 15 a 20h
  • Divendres dia 5 al Mercat Municipal de Manlleu de 15 a 20h 

El dilluns 1 d’abril, a les 6 de la tarda, a la biblioteca municipal BBVA s’explicarà el conta-contes del Sr. Riu, un misteriós personatge que neix a les muntanyes i ens proveeix aigua per beure. Aquesta activitat s’organitza amb el suport de la Diputació de Barcelona en el marc del Dia Mundial de l’Aigua.   

El dijous 4 d’abril a les 9h del matí, davant l’hospital Sant Jaume es farà l’acte final de la campanya ambiental #repteManlleu, feta durant els mesos de juliol a desembre de 2018 en benefici d’aquest centre hospitalari.  

El dijous 4 d’abril al matí, de 9 a 13h, a la deixalleria s’hi farà la recollida de residus especials adreçada a empreses (per participar-hi cal haver-ho comunicat prèviament). Es tracta de residus amb un elevat poder contaminant i d’aquí la importància de gestionar-los correctament. 

Durant la Setmana ambiental es concentra part de l’oferta d’activitats i recursos ambientals als centres escolars, que fan sortides i reben materials per treballar diversos temes a l’aula. Per als diversos nivells s’han previst les següents activitats: 

  • Escoles bressol: conte-taller ambiental sobre l’hort, a càrrec d’alumnes de la Salle que ja hi col·laboren a través del projecte FAIG.
  • Educació primària: prop de 200 alumnes de primària coneixeran el projecte de voluntariat i horticultura ecològica destinat a abastir el Sarró i plantaran diverses verdures de temporada.
  • Educació secundària: prop de 250 alumnes de secundària plantaran 100 arbres d’espècies autòctones de ribera al marge esquerre del riu Ter situat entre l’embarcador i el carrer Sant Martí. Aquesta actuació compta amb la col·laboració de l’empresa Forestal Catalana, SA. 

Coincidint amb la Setmana ambiental i com a final de la campanya A MANLLEU ESTALVIEM AIGUA!, es regalarà un kit d’estalvi d’aigua a tothom qui durant aquesta setmana porti oli vell per reciclar a la deixalleria municipal. 

La Setmana ambiental de Manlleu és organitzada pel Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVIC-UCC. 


Imatges relacionades

190327 cartell_setmana_ambiental.jpg

Data de modificació: 27/03/2019 14:52:53

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter