Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

14/9/2017

#Invulnerables Manlleu ha atès, al llarg del primer any d’activitat del programa, a 74 famílies en situació de vulnerabilitat

#Invulnerables continua la seva implantació al municipi treballant per la igualtat d’oportunitats a Manlleu.

L’any 2016 l’Ajuntament de Manlleu acorda posar en marxa el programa #Invulnerables, en conveni amb el Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Bancària “La Caixa”, la Fundació FC Barcelona i la Fundació Rosa Oriol, amb l’impuls de sor Lucia Caram. 

Fundació Projecte i Vida és l’entitat que assumeix la coordinació d’aquest programa pilot a Manlleu, i es fa en estreta col·laboració, i amb el lideratge, de Serveis Socials de Manlleu. 

El programa va dirigit a infants que viuen en situació de vulnerabilitat i a les seves famílies, i té com a objectius promoure la igualtat d’oportunitats i trencar el cercle de pobresa i exclusió social. En aquest procés resulta imprescindible la implicació de tots els agents del territori, públics i privats. 

Al llarg del primer any d’activitat del programa #Invulnerables a Manlleu s’han atès 74 famílies en situació de vulnerabilitat, un 31% de les quals no havien estat atesos anteriorment per els Serveis Socials. 

Destacar entre les intervencions desenvolupades un taller terapèutic grupal en el que han participat 10 mares, la derivació de 9 persones al programa Incorpora per contribuir a la seva integració sociolaboral i la distribució de béns i serveis del Programa CaixaProinfància (alimentació infantil, equipament escolar, ulleres, dentista). 

Paral·lelament, s’han organitzat actuacions destinades específicament als 89 infants i adolescents que conformen les 74 unitats familiars ateses. 

Concretament, al llarg del curs escolar 2016/17 s’han coordinat 3 grups d’Aula Oberta als que han assistit 35 joves (Institut del Ter, Institut Antoni Pous i Argila, Col·legi La Salle), i 3 grups de reforç educatiu, segons la metodologia del projecte Enxaneta, per a 24 infants de l’etapa d’educació primària (Escola Casals-Gràcia, Puig-Agut i El Carme). 

Durant el mes de juliol, 48 infants d’entre 3 i 11 anys ( 32 nens i 16 nenes) han assistit als casals d’estiu municipals, destinant-hi el 30% del pressupost anual del programa, mentre que 57 joves d’entre 12 i 17 anys (45 nois i 12 noies) han participat a les estades esportives FutbolNet. Aquesta darrera experiència ha estat possible gràcies al conveni amb el FC Barcelona, un espai en el que s’ha contemplat l’esport no només des de la vessant lúdica, sinó també educativa. 

De cara al curs 2017/2018, #Invulnerables Manlleu continuarà posant a disposició de 50 famílies del territori els recursos i serveis del Programa CaixaProinfància: Reforç educatiu, atenció logopèdica, atenció psicomotriu, equipament escolar, atenció terapèutica familiar, atenció psicosocial personalitzada, audiòfons, suport psicològic, etc. 

La Fundació Projecte i Vida es compromet a ser un referent estable d’aquestes famílies, creant vincle, posant el focus en les seves potencialitats, involucrant la xarxa per tal d’aconseguir un impacte significatiu en les seves vides i generar canvis i millores que permetin garantir la igualtat d’oportunitats dels infants i famílies de Manlleu.


Imatges relacionades

170914 activitat invulnerables ext
170914 piscina invulnerables
170914 visita camp nou invulnerables
170914 visita camp nou invulnerables ext

Data de modificació: 21/09/2017 13:57:40

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter