Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Logotip de l'Ajuntament de Manlleu Logotip de l'Ajuntament de Manlleu
Cerca
[Tancar]

23/11/2016

Una performance i la gimcana “Dones Fortes” obriran els actes del dia central de la campanya per a l’eliminació de la violència vers les dones

Dijous dia 24 de novembre de dos quarts de 6 a 7 de la tarda, a la plaça Dalt Vila, es durà a terme la performance contra la violència vers les dones a càrrec de l’alumnat de l’Institut del Ter, la lectura del manifest, la gimcana “Dones Fortes” a càrrec de l’alumnat de cicle d’integració social de l’Institut Antoni Pous i Argila, i l’actuació de la Peña Flamenca.

Continuen els actes de la campanya per a l’eliminació de la violència vers les dones a Manlleu. 

El taller d’iniciació al feltre, la concentració #nomorimensmaten i el taller d’autodefensa per a dones han estat activitats molt participades. 

Més d’una vintena de dones han participat del taller d’iniciació al feltre per vestir l’escultura dedicada al fundador de Can Serra i el campanar, amb una pancarta amb el número contra les violències masclistes (900900120). Des de dilluns 21 es poden veure les diverses estàtues i escultures vestides a Manlleu. 

Al voltant d’una trentena de persones van participar de la concentració #nomorimensmaten, donant visibilitat als 7 assassinats de dones a Catalunya i 16 als Països Catalans en mans de les seves parelles o exparelles aquest 2016. Acte seguit, el ple municipal es va adherir al manifest institucional del 25 de novembre. 

Per últim, 16 dones van participar del taller d’autodefensa. El taller va constar de dues parts, autodefensa emocional i física. En general, les dones valoren positivament el taller i hi ha peticions per què el taller es pugui fer més sovint.

La campanya continuarà demà, dimecres 23, amb la xerrada “Introducció als maltractament de les persones grans” a càrrec d’Esther Ramos a les 11 hores a la sala d’actes de l’Hospital de Sant Jaume. I a 2/4 de 8 a la Biblioteca municipal de Manlleu amb el taller del conte per a dones “Pell de foca, pell de l’ànima” a càrrec de Glòria Pladevall. És un taller de places limitades, per fer la inscripció adreceu-vos a la biblioteca, truqueu al 9385111486 o envieu correu electrònic a b.manlleu@diba.cat 

Dijous 24 de novembre de 2/4 de 6 a les 7 de la tarda hi haurà tot un seguit d’activitats a la plaça Dalt Vila adreçades a tot tipus de públic. Es durà a terme la performance contra la violència vers les dones a càrrec de l’alumnat de l’Institut del Ter, la lectura del manifest, la gimcana “Dones Fortes” a càrrec de l’alumnat de cicle d’integració social de l’Institut Antoni Pous i Argila, i l’actuació de la Peña Flamenca. Us podeu inscriure a la gimcana el mateix dia i si participeu a totes les proves entreu en el sorteig d’una entrada a la pista de gel del Badanadal. 

El mateix 25 de novembre, a les 10 del matí, es presentarà a Can Puget el “Protocol per a l’abordatge de la violència masclista dins l’àmbit de la parella” de Manlleu i acte seguit es podrà tornar a veure la performance contra la violència vers les dones a càrrec de l’alumnat de l’Institut del Ter. 

Per últim, diumenge a les 7 de la tarda tarda es podrà veure la pel·lícula “El porvenir” de Mia Hansen-Love al Cinema Casal de Gràcia.


Imatges relacionades

161115 actes25N

Data de modificació: 25/11/2016 12:51:54

Amb la col·laboració de:
  • Logo de la Diputació de Barcelona

manlleu, capital del Ter