foto_JoanClota

Joan Clota

@ Fotografía / Pintura

Vic, 1972 — www.mirapensaisent.wordpress.com

Pintor, dibuixant i fotògraf.

Format com a pintor a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i a l’Escola d’Arts de Vic.

Gràcies a la fotografia ha descobert un nou llenguatge que sent com a propi. Investiga i crea paisatges d’ànima i escenes molt personals amb la llum com a eix vertebrador. Busca la bellesa en les coses més insignificants i banals, i les dignifica i eleva a la categoria poètica.
El seu llenguatge és gairebé pictòric i reinventa la realitat a través de fotografies que evoquen, que transporten i que fan somiar. Aposta per la calidesa i la subtilesa per generar mons que prenen cos i forma a través de l’objectiu. Petites realitats quotidianes en clau de poesia.

A la MGA exposa tres peces.
Una és blava, atmosfèrica i crea la il·lusió d’un paisatge interior a través de la il·lumi-nació d’una bossa de plàstic. Recrea un món latent d’introspecció que batega sabent que la llum mai s’apaga. Una llum de migdia que modula cada arruga fent palesa la fragilitat.
La segona peça és més intestinal, igual de poètica però més visceral. És la troballa d’un racó amagat en les entranyes que revela formes orgàniques, un moment de tendra suavitat, una carícia, unes textures que abriguen i fan pessigolles a la vegada.
I la tercera peça és una distorsió de l’abecedari, una al·legoria a la dansa invisible de les lletres que es diverteixen quan ningú les veu. Un moment estètic i lúdic de les nostres grafies quotidianes.