Gemma Farran

@ Instal·lació

Barcelona, 1972

Des de que Gemma Farran es va llicenciar a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, iva centrar la seva recerca artística en l’estudi dels espais que habitem, l’objectiu per ella amb les seves obres ha estat establir uns referents des dels quals orientar-nos, que ens permetin desplaçar el nostre punt de vista, percebre el lloc on habitem i allò que ens envolta, alhora reflexionar sobre l’espai compartit, ha estat el motor del seus projectes de creació artística.
La percepció del lloc i la idea de temporalitat, sempre han estat presents en les seves
propostes escultòriques. Des dels primers objectes escultòrics, passant per instal·lacions o propostes per l’espai públic, la idea de temps, de memòria i de provisionalitat, han ampliat el concepte d’obra escultòrica entenent-lo com un espai per l’experiència, cosa que ha estat un ingredient imprescindible en el seu procés de creació.

Actualment Gemma Farran és professora d’escultura a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, ha exposat les seves obres a diverses galeries i espais d’art contemporani de Catalunya, Madrid i el Regne Unit. La seva obra pública és present en diverses poblacions de Catalunya i a Kionggy a Corea del Sud.