Ganya

@ Dibuix

Vic, 1971 – ganyacinemaart.com

Realitza els Estudis de Direcció Cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC). Durant 10 anys es dedica professionalment com a Ajudant i Cap de Producció en sèries i programes de televisió, principalment per a TV3.

Des de fa aproximadament cinc anys i de manera totalment autodidacta, comparteix la passió pel dibuix gràcies al seu pare Josep Gañarul, dibuixant com ell. Del seu pare adquireix la seva passió pel dibuix i la seva tècnica depurada amb el llapis.

Des d’un principi sent la necessitat de plasmar i mostrar la seva gran passió, el cinema. Podríem dir que el dibuix s’alimenta gràcies a l’amor que sent pel cinema, la seva principal motivació. Com ell reconeix, “Primer va ser el cinema … després el dibuix”.

El fort contrast del blanc i negre és el que preval en els seus treballs, tots realitzats a llapis grafit i sobre fusta, donant-li un caràcter molt cinematogràfic. D’aquesta manera i gràcies al fort realisme de les seves obres, sembla que adquireixin vida pròpia.

Ha exposat a Vic, Sabadell, Donostia, Madrid i com exposició més destacada, podem trobar la realitzada l’any 2014 al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges. Actualment alguns dels seus treballs s’exposen i es venen als EE.UU, concretament a la HERO COMPLEX GALLERY de Los Angeles.