Foto3

Facund Pérez

@ Fotografia

Alcaudete, 1957

Fotògraf autodidacte, amant de la fotografia analògica, ha centrat darrerament la seva obra en experimentar amb la fotografia estenopeica, imatges preses amb llaunes i envasos diversos. Col·laborador amb la Revista El Ter des dels seus inicis i esporàdicament amb altres publicacions. Guanyador de nombrosos concursos fotogràfics. L’any 2001 obté reconeixement d’Artista atorgat per la FCF. Les seves obres s’han pogut veure en diferents exposicions individuals i col·lectives, portades de revistes i cartells. Ha participat en la tercera edició de l’espectacle artístic multidisciplinari Sinestèsia.

Les Solarigrafies són imatges que enregistren el pas del Sol pel cel. Per aconseguir aquestes imatges s’utilitza la càmera estenopeica carregada amb paper fotosensible. Les imatges apareixen sense ser processades químicament, per enfosquiment directe. L’ingredient bàsic és la paciència doncs les exposicions poden ser de setmanes, fins hi tot mesos.
La resa d’imatges també estan preses amb càmeres estenopeiques fetes amb materials de rebuig però en aquest cas el material sensible és pel·lícula fotogràfica de 135