foto_CescGrane

Cesc Grané

@ Toy art

Vic, 1981 — www.ceskills.com

Il·lustrador digital amb una col·lecció de personatges i iconografia inspirats en l’estètica japonesa dels art toys.
El seu imaginari està habitat per un abun-dant ventall de personatges a través dels quals construeix mons eteris i elabora narratives oníriques i positives.

Treballa de freelance combinant treballs per encàrrec i projectes personals amb exposicions de les seves últimes obres.
A l’estiu de 2012 va viatjar durant deu mesos pel voltant d’Àsia, fins que va decidir establir-se al Japó. Al llarg de 18 mesos a Tòquio, va conèixer l’estil de vida japonès actual, i va poder descobrir alguns dels detalls ocults dins d’aquesta fascinant cultura: el tipus de detalls que existeixen més enllà dels estereotips que arriben
a Occident i de les impressions que es podrien percebre com a visitant.
Durant la seva estada va continuar perfeccionant el seu llenguatge visual i va evolucionar els seus personatges per a la seva primera exposició individual a Tòquio, l’agost de 2014, on va presentar trenta il·lustracions.

A la MGA exposa part d’aquestes peces, inspirades en els Yokai, una classe de monstres sobrenaturals del folklore japonès. Apareixen, desapareixen i fins i tot canvien de forma. Per això, són gairebé impossibles de classificar i les seves possibilitats són infinites.
Són éssers molt respectats que utilitzen els seus poders segons la seva naturalesa i objectius. Alguns són venerats i d’altres temuts.